Apareixen noves pintades al jaciment iber de Castell

27/05/2021 Cultura - Jordi Rodríguez


Les noves pintades que han aparegut al jaciment iber de Castell. (Foto: Museu d'Arqueologia de Catalunya).

Les noves pintades que han aparegut al jaciment iber de Castell. (Foto: Museu d'Arqueologia de Catalunya).

El Museu d'Arqueologia de Catalunya ha denunciat als Mossos d'Esquadra l'aparició de noves pintades al poblat iber de Castell, a Palamós. La troballa es va fer aquest cap de setmana passat, segons s'ha sabut avui. En els últims tres anys i mig és la tercera vegada que es detecta un acte vandàlic d'aquest tipus en aquest important jaciment arqueològic, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Tècnics del Museu han fet una primera valoració dels danys, i han començat els tràmits per reparar-los.

L'última vegada que es va produir un episodi d'aquest tipus al poblat de Castell va ser l'estiu de l'any passat. La pintada més grossa va afectar un mur de contenció contemporani, i també es van fer algunes firmes en altres elements del conjunt. Anteriorment, el gener del 2018, els Mossos d'Esquadra ja van detenir dos joves de 19 i 20 anys, veïns de Santa Maria de Martorelles, acusats de fer pintades al poblat iber de Castell. En aquella ocasió, les pintades van aparèixer a la plaça de les sitges, sobre les pedres de la muralla del poblat i en la cisterna que es troba en una zona d'accés restringit. Els dos joves van anar recentment a judici i en van sortir absolts per falta de proves.
El jaciment del poblat iber de Castell està situat al promontori de sa Cobertera, a la costa de llevant de Palamós. En aquest indret hi ha documentats assentaments humans des del segle VI a.c. i fins a l’època romana, i que el converteixen en un dels patrimonis arqueològics més importants de la comarca i de Catalunya.Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...