Pesca de la Generalitat expedienta la flota d'arrossegament de Palamós

30/10/2020 Societat - Jordi Rodríguez


Barques sortint a feinejar. (Foto: A. Bartolomé).

Barques sortint a feinejar. (Foto: A. Bartolomé).

La Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat ha obert un expedient a totes les embarcacions de la flota d’arrossegament del port de Palamós. El motiu és una presumpta infracció pel que fa al lloc i l’hora des d’on les barques surten a feinejar cada matí. Segons la Confraria, el port de Palamós té unes circumstàncies de trànsit marítim molt particulars, que són incompatibles amb la normativa vigent.

La norma estableix que la sortida de la flota d'arrossegament s'ha de fer a les set del matí, des de la bocana del port. En realitat, les embarcacions passen aquest punt abans de l'hora establerta i la sortida real la fan a l'altura del far de Palamós. El patró major de la Confraria, Toni Albalat, admet que incompleixen la norma però creu que aquesta és molt genèrica i que caldria adaptar-la a la situació específica de cada port.Els pescadors asseguren que els minuts que guanyen sortint abans al matí, els compensen tornant a port una mica abans, a la tarda. Toni Albalat diu que, amb les diferents activitats que es concentren al port de Palamós, la normativa actual es fa difícil de complir.La inspecció de Pesca de la Generalitat ha obert expedient a la flota d'arrossegament de Palamós, formada per 23 vaixells, per aquestes irregularitats en el protocol de sortida per anar a feinejar. El procés està ara en la fase de presentació d'al·legacions per part dels perjudicats, amb la finalitat d'evitar una sanció econòmica.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...