Preocupació per la forta transmissió comunitària del coronavirus al Baix Empordà

19/10/2020 Societat - Jordi Rodríguez


Al Baix Empordà el risc de rebrot ja és de 600 punts, el més alt fins ara.

Al Baix Empordà el risc de rebrot ja és de 600 punts, el més alt fins ara.

La transmissió de la COVID-19 continua disparada a la comarca del Baix Empordà. L'índex de risc de rebrot dels contagis arriba avui als 600 punts, amb una xifra de quasi 280 positius en una setmana. Es fan moltes proves diagnòstiques i el problema és que surten positives en un percentatge alt. Això vol dir que molts casos assimptomàtics queden sense diagnosticar i no es tallen les cadenes de contagi.

Totes les previsions ja apuntaven des de feia mesos que amb l'entrada de la tardor la pandèmia del coronavirus tindria un repunt a l'alça. No s'esperava, però, que fos tan sobtat i pronunciat. Al Baix Empordà el risc de rebrot ja és de 600 punts, el més alt fins ara. En la setmana del 9 al 15 d'octubre s'han diagnosticat 279 casos de COVID-19, mentre que en la setmana anterior van ser 151. La velocitat de la transmissió és alta. Cada pacient infectat té capacitat de contagiar-ne 1'8. A Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà els preocupa especialment que, de les més de 1.600 proves PCR que es van fer l'última setmana, el 16'5 per cent són positives, quan el límit raonable hauria de ser del 5 per cent. La doctora Anna Ribera és la directora assistencial de SSIBE i avui ha parlat al programa de Ràdio Palamós 'Tal com som'.Els professionals sanitaris demanen molta responsabilitat a la població. Evitar conductes que afavoreixin la transmissió de la COVID-19, especialment en entorns tan sensibles com l'hospital.L'hospital de Palamós té totalment plens els llits d'aïllament de la quarta planta, 20 en total. Avui hi ha tres pacients COVID més aïllats a urgències, i tres a la Unitat de Cures Intermèdies. Això vol dir que aviat s'haurà de començar a ampliar l'àrea d'hospitalització COVID. Tot plegat, intentant mantenir el difícil equilibri amb la resta de l'activitat hospitalària, explica la doctora Anna Ribera.Si en el conjunt del Baix Empordà l'índex de risc de rebrot és de 600, a Palamós és de 305 i a Calonge i Sant Antoni, de 393. Cal recordar que a partir de 100 aquest valor ja es considera alt. Ara mateix, preocupa molt l'evolució a municipis com Palafrugell o La Bisbal.


Evolució dels casos i de la Rt del SARS-CoV2 a la regió sanitària de Girona. Actualitzat a 19 octubre 2020.


Dades Covid a la comarca del Baix Empordà. Dades del 18 d'octubre de 2020.

Dades Covid a la comarca del Baix Empordà. Dades del 18 d'octubre de 2020.

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...