Primers grups escolars confinats a Palamós

21/09/2020 Societat - Jordi Rodríguez


L'escola pública La Vila té un dels dos primers casos de confinament de grups a Palamós.

L'escola pública La Vila té un dels dos primers casos de confinament de grups a Palamós.

Una classe de l'escola pública La Vila, i una de la llar d'infants municipal 'L'estel de Mossèn Gumersind' són els dos primers grups confinats a Palamós per casos positius de coronavirus, segons han confirmat avui fonts oficials. Pel que fa a La Vila es tracta d'un dels grups de segon de primària i el cas positiu és el d'un alumne de la classe en qüestió. Els grups afectats han de fer ara el que marca el protocol establert per la Generalitat, que indica realitzar una quarantena a casa durant 14 dies.

Segons aquest mateix protocol, a tots els alumnes de les classes afectades i al professorat que hi hagi estat en contacte se'ls farà una prova PCR el més aviat possible. Encara que el resultat surti negatiu, caldrà fer igualment la quarantena durant 14 dies, perquè aquest és el període màxim d'incubació del virus. Aquests casos de La Vila i de la llar d'infants municipal són els primers de confinament de grups escolars a Palamós, des que el 14 de setembre passat va començar el nou curs. La regidora d'Ensenyament, Laura Lafarga, explica que són situacions que s'aniran produint, però que preval tenir les escoles obertes.Segons el registre diari d'incidències que fa el Departament d'Educació de la Generalitat, en el conjunt del país hi ha, a data d'avui, 303 grups escolars confinats per COVID-19, pertanyents a 218 centres educatius. A banda dels dos grups de Palamós, al Baix Empordà també hi ha dos grups confinats a l'institut de La Bisbal, tres al de Sant Feliu de Guíxols, i tres més a l'escola d'infantil i primària de Vulpellac, al municipi de Forallac.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...