La Confraria de Pescadors de Palamós, en serveis mínims

31/03/2020 Societat - Carlos Ribas


La Llotja del Peix, al port de Palamós.

La Llotja del Peix, al port de Palamós.

La Confraria de Pescadors de Palamós oferirà serveis mínims. Així es va acordar en una assemblea general de l'entitat que es va fer ahir telemàticament. La llotja obrirà però restringida a les barques habituals de la subhasta de Palamós per garantir les mesures de seguretat de pescadors, peixaters i personal de la Confraria. De la flota palamosina només continuen pescant algunes embarcacions d'arts menors. Les d'arrossegament i encerclament han aturat la seva activitat mentre duri l'emergència sanitària i ja estan en procés d'acollir-se a un ERTO.

Ho ha explicat a aquesta emissora Toni Albalat, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós.Les teranyines van ser les primeres en aturar l'activitat a l'esclatar la crisi del coronavirus. Després s'hi va afegir la major part de la flota d'arrossegament i, finalment, les darreres quatre barques d'aquest art que encara pescaven la setmana passada van dedicir deixar de fer-ho. El Patró Major ha explicat que la flota està tirant endavant la documentació per acollir-se a un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació. Quedava pendent saber què farien les barques de pesca artesanal. Hi ha hagut divisió d'opinions però algunes volien continuar treballant i per això la Llotja garantirà serveis mínims. Toni Albalat.El Patró Major creu poc probable que obrin les peixateries del Mercat pesquer de la Llotja. Les poques captures que arribaran aquests dies a port i la pròpia seguretat del personal ho fan, al seu parer, inviable. Avui han sortit a pescar dues barques d'arts menors de Palamós i dues embarcacions de l'Escala.

Per altra banda, destacar que les barques d'arrossegament Mandorri, Juan y Virgilio, Perla de Palamós i Tia Cinta han aportat 8.000 euros de l'última jornada que van pescar a Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà per a la lluita contra el coronavirus. La principal prioritat ara és l'adquisició de material per al personal sanitari i l'habilitació de recursos hotelers de suport per a l'atenció de pacients amb Covid19.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...