49 diagnòstics de COVID-19 a l'hospital de Palamós, en espera del repunt d'aquesta setmana

23/03/2020 Societat - Jordi Rodríguez


Servei d'Urgències de l'hospital de Palamós.

Servei d'Urgències de l'hospital de Palamós.

L'hospital de Palamós té ara mateix 49 casos diagnosticats de coronavirus, segons ha confirmat aquest matí Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà. Hi ha 13 pacients positius ingressats, i 3 més que estan pendents de les proves. Pel que fa als professionals sanitaris afectats, 22 han donat positiu de la infecció i 49 més estan en aïllament domiciliari, en espera dels resultats del test.

Des de SSIBE expliquen que ara mateix només es fa la prova PCR al personal sanitari i als pacients que arriben al metge amb símptomes que poden ser greus. Per tant, cal afegir un nombre indeterminat de malalts positius, que tenen símptomes lleus i que estan passant la malaltia a casa en confinament.
La doctora Anna Ribera, directora assistencial de SSIBE, ha explicat avui al programa 'Tal com som' de Ràdio Palamós que han reduït al mínim l'activitat no vinculada al coronavirus, per tal de disposar de llits per a aquests malalts. De moment no s'ha arribat al punt de la saturació, però la doctora Ribera admet que en els propers dies el nombre de malalts anirà creixent.Els pacients més greus, que necessiten cures intensives, es deriven a l'hospital Josep Trueta de Girona. Pel que fa al personal sanitari, ara n'hi ha 22 de diagnosticats i 49 pendents de la prova i confinats. La directora assistencial de SSIBE parla de com gestionen aquesta situació.La setmana passada, SSIBE feia una crida a l'aportació de mascaretes pel personal sanitari i els pacients. Se n'han rebut 3.800 i estan oberts a més aportacions tant de material com de voluntariat. La doctora Anna Ribera explica en quin punt es troben amb el material.La direcció assistencial de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà està molt pendent també dels llits que han ofert hotelers de la comarca, per si fos necessari utilitzar-los. SSIBE valora el bon ús que els usuaris estan fent dels serveis assistencials en aquestes circumstàncies, i els recorden que per a qualsevol dubte o informació truquin al seu ambulatori.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...