L'hospital de Palamós millorarà el diagnòstic del càncer de mama gràcies a l'Oncotrail

15/01/2020 Societat - Jordi Rodríguez


La mamografia és la principal prova de cribatge del càncer de mama. (Foto: Oncolliga).

La mamografia és la principal prova de cribatge del càncer de mama. (Foto: Oncolliga).

L’hospital de Palamós ha rebut 37.500 euros dels fons que la Fundació Oncolliga Girona va recollir en l’última edició de la cursa de resistència Oncotrail. Els diners s’invertiran en tecnologia per millorar el diagnòstic del càncer de mama. L’Oncotrail 2019 va recaptar més de 330.000 euros que han anat a parar a equipaments pels hospitals gironins, a la investigació sobre el càncer i als programes que Oncolliga dedica a l’atenció de les persones que pateixen la malaltia.

Als hospitals es destinen 124.592 euros per millorar el comfort i el diagnòstic dels pacients. De tots els centres assistencials gironins, l'hospital de Palamós és el que rep una quantitat més alta. Són 37.500 euros que aniran a la compra d'un software per obtenir imatges en 3D que permetin millorar la capacitat diagnòstica del càncer de mama. També hi haurà 167.500 euros pels serveis de la Fundació Oncolliga Girona. Destaquen, com a novetat, els 11.000 que es dedicaran a engegar un nou servei d'assessorament en dietètica i nutrició. Es tracta d'oferir coneixements sobre la influència d'una bona alimentació en la prevenció del càncer, la millora en la seva curació, la prevenció de recaigudes o la reducció dels efectes secundaris dels tractaments. Inicialment, el servei s'oferirà amb visites concertades amb una especialista, a la seu de la Fundació a Girona. D'altra banda, la investigació sobre el càncer és un altre dels objectius que reben el suport dels diners de l'Oncotrail. En aquest cas 50.000 euros, 12.000 d'aquesta última edició i 38.000 d'un fons de reserva que havia quedat de l'anterior.
Lluïsa Ferrer, presidenta del Patronat de la Fundació Oncolliga a Girona, parla del bon resultat que dona la col·laboració amb esdeveniments esportius com l'Oncotrail.Per a l'Oncotrail, la Fundació Oncolliga col·labora amb el Club Atlètic i l'Agrupació Excursionista Palafrugell. Parlem d'una cursa solidària de 100 quilòmetres, per equips i que es fa amb relleus dels seus membres. La primera edició es va fer l'any 2013 i des d'aleshores s'han recaptat més d'1'2 milions d'euros. De cara a la pròxima edició, l'organització ha marcat un límit màxim de 270 equips participants. Les inscripcions estan obertes des d'avui mateix al web www.oncotrail.cat


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...