Xerrada sobre la vida als monestirs, avui al Collet de Sant Antoni

16/08/2019 Cultura - Jordi Rodríguez


El recinte del Collet de Sant Antoni. (Foto: Ajuntament de Calonge i Sant Antoni).

El recinte del Collet de Sant Antoni. (Foto: Ajuntament de Calonge i Sant Antoni).

El Centre d'Estudis Calongins Colónico celebra la 32a edició de la Trobada Cultural de Calonge. Amb aquest motiu, avui organitza la xerrada titulada 'La vida monàstica, avui', que es fa a les vuit del vespre al recinte del Collet de Sant Antoni. Hi intervindran Maria del Mar Albajar, abadessa del monestir de monges benedictines de Montserrat, i Teresa Forcades, membre d'aquesta comunitat.

En l'acte es posaran de relleu algunes de les qüestions que marquen la vida monàstica, com són la pregària, la vida en comunitat o el treball dins dels monestirs. Precisament, al paratge del Collet hi ha l'ermita de Santa Maria del Mar, que havia estat un petit monestir de monges benedictines. La primera constància que se'n té data del 1238. Cap al segle XV, les monges el van deixar i es va convertir en una casa de pagès. L'any 2000, l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va comprar els terrenys del Collet, que ara són de propietat municipal.
La xerrada que s'hi fa avui sobre la vida monàstica tanca la 32a Trobada Cultural de Calonge que, el 26 de juliol passat, va programar la ponència d'Anna Pou 'La Fundació Vila Casas al Baix Empordà'.Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...