30/05/2019 Societat - Carlos Ribas
La campanya es va presentar ahir a La Fosca.
A partir del 7 de juny, comença una campanya culinària per promoure el peix fresc de Palamós. El grup Brugarol oferirà cada primer divendres de mes fins al mes de setembre un menú estiuenc a l'Hostal La Fosca amb espècies de peix poc conegudes com a protagonistes. És el menú 'Dels Masterpeix', amb la col·laboració de pescadors de Palamós que presentaran als participants d'aquests sopars, les característiques, qualitats i receptes de cada àpat.
Brugarol col·labora així amb el projecte Palamós Peix que l'Ajuntament i la Confraria impulsen per fomentar el peix desembarcat a la llotja palamosina. Un dels objectius és fer pedagogia d'aquelles espècies poc cotitzades, però amb un alt valor culinari i gastronòmic, potenciant la cuina del peix fresc de la costa com a element bàsic de la dieta mediterrània. Espècies com l'espet, el gatet, el sorell o la rata, combinats amb els productes i vins de Brugarol, elaborats sota criteris d'agricultura ecològica. Victoria Engelhorn és la directora general del grup Brugarol.
Aquests menús es faran amb la col•laboració de l'Espai del Peix, que coordinarà en aquests sopars temàtics, la participació dels pescadors de Palamós que han seguit, en aquest equipament, la formació MasterPeix. Miquel Ferrés n'és un d'ells.
L'alcalde en funcions de Palamós, Lluís Puig, ha lloat aquesta campanya perquè permet promocionar el peix de Palamós i la feina que fan els seus pescadors.
El menú 'Dels MasterPeix' consistirà en una amanida de l'hort amb verat en escabetx, romesco de peix fresc, canana farcida de carn, gelat de recuit de Bell-lloc, i tot maridat amb vins Brugarol, a un preu de 30 euros. Es farà cada primer divendres de mes, a partir del 7 de juny i fins al mes de setembre, a l'Hostal La Fosca. A la tardor s'estudia realitzar un menú mar i muntanya a Bell-lloc.
Els pescadors degustant la canana farcida.
Totes les notícies:
23/05/2025 - Es crema un autobús de línia davant l'hospital de Palamós
Minuts abans de les 12 del migdia, ha començat a cremar un autobús de l'empresa Moventis, just a...
23/05/2025 - El Ple municipal mostra el seu suport al sector pesquer
El Ple de l'Ajuntament de Palamós s'ha pronunciat per unanimitat en favor del futur de l'activitat...
23/05/2025 - El Marella Voyager fa escala avui amb més de 1.800 turistes
El port de Palamós rep avui la penúltima de les 9 escales de creuer programades per a aquest mes...
23/05/2025 - Jornada de donació de sang al CAP Palamós
Demà dissabte hi ha una jornada ordinària de donació de sang a Palamós. Es farà al Centre...
23/05/2025 - El Racó celebra 50 anys d'història a Palamós
El restaurant El Racó celebra avui 50 anys d'història. Aquest emblemàtic establiment de la...
Notícies relacionades: