La gastronomia xilena enceta l'onzena edició de Cuines del Món

03/05/2019 Cultura - Carlos Ribas


Empanades xilenes, a punt de ser degustades.

Empanades xilenes, a punt de ser degustades.

L'Espai del Peix es va omplir de gom a gom ahir en la primera sessió de la Mostra Cuines del Món. Una activitat que arriba ja a l'onzena edició i que s'ha consolidat com un punt de cohesió i interrelació entre les diverses cultures que conviuen a Palamós. Xile va ser el primer país convidat.

En Manuel Adasme és xilè i fa setze anys que viu a Palamós. Ahir va ser l'encarregat de cuinar un plat típic del seu país, unes empanades de pop i sèpia delicioses, per cert, i ens va fer cinc cèntims de la història, la cultura, els costums i el tarannà de Xile. També ens va explicar què és el que el va xocar més de la nostra cultura a l'arribar. Primer, evidentment, el català. Va patir divertides confusions en una cuina on treballava quan li demanaven 'vi negre' i ell portava 'vinagre'. Però, aquestes petits entrabancs lingüístics els va superar i desseguida es va posar a estudiar la nostra llengua. El tarannà més fred sí que és una de les coses que li sobta. Tant positivament com no tant.



Cuines del Món busca potenciar la cohesió social i el coneixement mutu entre les diferents nacionalitats i cultures que conviuen a Palamós. Aquest és un dels motius que va portar en Manuel a participar en l'edició d'enguany.



Cuines del Món continuarà dijous vinent amb Holanda. La darrera sessió, el dia 16 de maig, serà per Tanzània. Sempre a l'Espai del Peix. L’entrada és gratuïta però sempre amb una inscripció prèvia. Només cal fer una trucada al Museu de la Pesca, al 972 600 424.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...