Lluís Puig defensa planificar un nou hospital perquè l'actual no pot créixer més

16/04/2019 Societat - Jordi Rodríguez


Entrada de l'hospital de Palamós.

Entrada de l'hospital de Palamós.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, justifica la decisió de buscar sòl per a un nou hospital perquè l’actual instal•lació ja no pot créixer més. L’Ajuntament vol que la Generalitat revisi el Pla territorial parcial de les comarques gironines per explorar aquesta possibilitat de futur. Puig explica que l’alternativa d’ampliar l’hospital a través de la cessió de la caserna de la Guàrdia Civil, està descartada.

El grup municipal d'ERC va explicar que obrir el meló del Pla territorial, una cosa que encara no s'ha fet mai, ha de servir per trobar alternatives de sòl industrial per a Palamós, i també, pensant a llarg termini, espai per a un futur nou hospital. El principal grup de l'oposició, el PSC, va reaccionar alertant que, sí aquest sòl encara no està garantit, hi ha el perill que algun altre municipi que sí que en tingui pugui prendre l'hospital comarcal a Palamós. L'alcalde palamosí, Lluís Puig, està en desacord amb aquest raonament. Creu que és indispensable fer aquest exercici de planificació a llarg termini perquè l'actual hospital ja no dona més de sí.El PSC també ha reivindicat el protocol que, quan estava en el govern municipal, va firmar amb el Ministeri de l'Interior per a la cessió de la caserna de la Guàrdia Civil de Palamós, per destinar els terrenys a ampliar l'hospital. Una via tancada, per a l'alcalde Lluís Puig.El conveni es va firmar l'any 2010 i contemplava la sortida de la caserna de l'actual dotació de la Guàrdia Civil a Palamós, per traslladar-se a unes noves dependències que s'havien de fer en uns terrenys propers a la gasolinera de Sant Joan. Era una operació a vàries bandes on hi intervenien la Fundació de l'hospital de Palamós, l'Ajuntament, la Guàrdia Civil i un promotor privat. Ja dins aquest mandat, l'actual equip de govern ho va descartar argumentant que l'operació era inviable econòmicament.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...