Campanya contra l'excés de nius dels gavians

16/04/2019 Medi Ambient - Jordi Rodríguez


Es vol limitar la proliferació de nius que aquestes aus construeixen en terrasses i teulats. (Foto: Ajuntament de Palamós).

Es vol limitar la proliferació de nius que aquestes aus construeixen en terrasses i teulats. (Foto: Ajuntament de Palamós).

L’Ajuntament de Palamós ha engegat la campanya de control de la població de gavians al municipi. Un any més, i fins al 15 de juny, l’Ajuntament assessorarà els veïns sobre com limitar la proliferació de nius que aquestes aus construeixen en terrasses i teulats. L’altre mesura prevista és foragitar els gavians dels espais públics utilitzant vols de falcons i àligues, a través d’una empresa especialitzada en aquestes tasques.

El gavià argentat de potes grogues és l'espècie més freqüent a la nostra costa. La seva resistència i capacitat d'adaptació ha convertit aquesta espècie en una font de problemes per la implantació que té en zones urbanes. Per això, l’Ajuntament de Palamós recomana els veïns que revisin terrats, terrasses i balcons per tal de localitzar zones on es puguin fer nius, i obstaculitzar-ho. Si cal retirar nius, l’Ajuntament facilita el contacte amb empreses especialitzades. Xavier Lloveras, regidor de Medi Ambient.D'altra banda, l'Ajuntament de Palamós també ha posat en marxa l'habitual dispositiu per foragitar els gavians amb l'ajuda de vols de falcons i àligues, especialment d’espais públics com ara places o els patis escolars. Aquestes actuacions es repetiran durant tot aquest mes i fins a finalitzar el procés de posta d'ous dels gavians.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...