L'hospital celebra els seus 250 anys amb les escoles

12/02/2019 Societat - Jordi Rodríguez


Un dels actes commemoratius dels 250 anys de l’hospital de Palamós és el de les xerrades a les escoles del Baix Empordà. És una activitat adreçada a alumnes d’educació infantil i primària, en què personal sanitari i administratiu de Serveis de Salut Integrats del Baix Emporda, explica què és l’hospital i quina és la seva importància social. Un 60 per cent de les escoles de la comarca s’han adherit al programa, que també inclou un concurs de dibuix.

L'efemèride agafa com a referència l'any 1768, quan Mossèn Miquel Costa manifesta en el seu testament la voluntat de construir un hospital pels pobres a Palamós. Inicialment es va fer al barri Vell, juntament amb l'antiga capella del Carme. Va ser la llavor que, més de 200 anys després donaria lloc a la història moderna de l'hospital de Palamós. Era el 1980 quan es va crear el servei d'urgències que seria l'embrió de l'hospital comarcal que coneixem avui. Per commemorar l'efemèride es fan activitats als centres escolars del Baix Empordà, com explica Cristina Fernández, secretària assistencial de SSIBE.En aquestes xerrades hi participa personal mèdic i administratiu de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà. La doctora Mari Cruz Almendros explica com és l'hospital que els escolars imaginen en el futur.Per commemorar els 250 anys de l'hospital de Palamós també s'ha editat un llibre que en recull la història, que ha escrit Gabriel Martín, i també es farà una exposició fotogràfica.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...