Ports de la Generalitat preveu invertir 4'5 milions d'euros a Palamós

08/02/2019 Serveis - Jordi Rodríguez


Un aspecte del dic exterior del port de Palamós.

Un aspecte del dic exterior del port de Palamós.

Ports de la Generalitat invertirà més de 4’5 milions d’euros al port de Palamós, fins a l’any 2022. Així ho recull el Pla d’inversions d’aquesta empresa pública pels tres anys propers, que el Govern va presentar ahir. El gruix d’aquestes inversions, 3’6 milions, es destinaran al projecte de reposició de blocs de formigó i adequació del dic de recer del port palamosí. La instal•lació concentra el 44 per cent de la inversió que té previst fer Ports de la Generalitat a la demarcació de Girona.

El Pla d'inversions 2019-2022 de Ports de la Generalitat preveu una partida de 30 milions d'euros en el conjunt de Catalunya. 10'4 milions aniran a la zona portuària de la demarcació de Girona i, d'aquests, 4 milions 595 mil euros al port de Palamós. Hi ha una partida de 245.000 euros per completar l'adequació de la terminal de passatgers a la condició del port com a frontera exterior Schengen. Una dotació que Ports de la Generalitat manté en el seu capítol d'inversions, malgrat l'Estat ha deixat clar que no té com a prioritat donar aquest estatus al port palamosí. També hi ha 200.000 euros per a l'adequació estructural de la llotja del peix i el seu paviment, i la mateixa quantitat per a l'adequació de talussos. Les inversions de Ports a Palamós fins al 2022 també contemplen 140.000 euros per a millorar el subministrament d'aigua i d'electricitat, i quantitats menors per a adequar l'esplanada posterior del magatzem de la Pedrera, la compra de mòduls d'aspiració i tractament d'aigües residuals i de sentina, o la millora d'elements d'emergència i senyalització. La partida més important, però, és, de llarg, la del projecte de reposició de blocs de formigó i d'adequació del dic de recer. 3'6 milions d'euros per a una proposta que ja es va presentar a l'Ajuntament de Palamós perquè en donés l'assabentat. Lluís Puig és l'alcalde del municipi.



L'estudi d'impacte econòmic i d'activitat dels 45 ports que són titularitat de la Generalitat diu que l'any 2017 la seva facturació total va ser de 1.164 milions d'euros. Segons el mateix estudi aixó suposa una aportació de més de 550 milions al PIB de Catalunya i el manteniment de més de 10.200 llocs de treball directes, indirectes i induïts.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...