Els bombers mantenen la protesta per la falta de recursos

10/01/2019 Societat - Jordi Rodríguez


El parc de bombers de Calonge, avui obert, ha estat tancat en un mínim de set guàrdies.

El parc de bombers de Calonge, avui obert, ha estat tancat en un mínim de set guàrdies.

Els Bombers de la Generalitat mantindran la vaga d’hores extra que, en principi, s’acabava avui. Els sindicats d’aquest cos d’emergències volen continuar amb la protesta fins que hi hagi un compromís ferm del Govern per a la millora de les condicions laborals dels bombers, i dels mitjans tècnics amb què treballen. Aquesta mesura de pressió implica el tancament intermitent de diferents parcs de bombers de la demarcació, un dels quals és el de Calonge.

La protesta va començar el dia 10 de desembre i en principi havia de durar un mes. Una votació interna dels membres del cos, però, avala continuar amb la mobilització. En aquest primer mes el parc de bombers de Calonge ha estat tancat en un mínim de set guàrdies. Avui, per exemple, està obert però la precarietat en el servei es manté perquè el de la Vall d'Aro està tancat. La manca de personal obliga els bombers a fer hores extres de manera sistèmica per tal de cobrir totes les guàrdies. Els sindicats volen que aquesta situació s'acabi. Antonio del Rio és el responsable de l'agrupació de bombers de la UGT.El Govern es compromet a convocar 250 noves places de bomber professional l'any 2019, amb la possibilitat de fer tres noves convocatòries, una per any fins al 2022. Els sindicats del cos, però, ho veuen poc concret i no es refien que la Generalitat compleixi el compromís. Mentre, la precarietat de personal i de mitjans materials continua i per això els funcionaris mantenen la protesta. La vaga d'hores extres i el tancament puntual de parcs incrementa el temps de resposta en els serveis. El parc de Calonge dona servei al municipi de Palamós. L'alcalde, Lluís Puig, diu que fins ara no hi ha hagut cap incidència però admet que la situació s'ha de resoldre.El parc de bombers de Calonge atén aquest municipi, el de Palamós i el de Vall-llobrega, que sumen una població de més de 30.000 habitants en conjunt.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...