26/10/2018 Cultura - Jordi Rodríguez
Durant la campanya s'han fet tastos de formatges i vins. (Foto: palamosgastonomic).
Les jornades ‘Palamós Gastronòmic’ viuen entre avui i demà les últimes activitats d’aquest any. L’esdeveniment s’acaba després de quatre caps de setmana d’experiències gastronòmiques basades en els productes de proximitat. L’objectiu ha estat que els visitants que rep Palamós puguin conèixer de primera mà aquests productes locals, tastar-los en elaboracions fetes pels restaurants i les tavernes del municipi, i, si és el cas, fins i tot aprendre a cuinar-los.
Durant tot el mes, una vintena de restaurants i tavernes de la vila han ofert plats i tapes amb productes de quilòmetre zero, i cada cap de setmana hi ha hagut divulgació i pràctica de la gastronomia local. Ara toca abaixar el teló i pensar en noves propostes que facin bullir l'olla de la temporada baixa turística. El concurs de tapes es va deixar de fer, però han aparegut noves campanyes com la del vermut. Emili Colls, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós.
Però mentre això no arriba, el 'Palamós Gastronòmic' encara ens guarda algunes propostes. Entre els darrers actes previstos hi ha el taller de cuina de peix per a famílies, que es fa el dissabte al migdia al preu de 10 euros, 2'5 pels menors acompanyats d'adults. Abans, però, aquesta mateixa tarda hi ha l'activitat 'Mestres dels fogons', dins el programa Memòria Viva. És la primera sessió d'enguany d'aquesta mostra de cuina marinera en directe, que en aquest cas compararà dues maneres de cuinar, a banda i banda de la frontera, entre la Costa Brava i la Costa Vermella del Golf de Lleó.
Un expert pescador de peix blau de Cotlliure i un pescador de Palamós cuinen davant de tots els assistents plats tradicionals del receptari mariner. Expliquen les característiques de l'espècie, els ingredients i les elaboracions, els seus petits secrets, anècdotes i curiositats. Tant el taller de cuina del peix per a famílies com el 'Mestres dels fogons' es fan a l'Espai del Peix. A banda, cal destacar també el tast de vins del celler Arché Pagès, que es combinarà amb un espectacle del Mag Daniel's. Això serà demà dissabte, a les set de la tarda a la taverna La Barberia.
Totes les notícies:
10/12/2019 - SOS Costa Brava veu insuficient el PDU i creu que es duplicarà el nombre d'edificacions
La plataforma ecologista SOS Costa Brava veu insuficent el Pla Director Urbanístic que la...
10/12/2019 - SSIBE torna a col·laborar amb la Marató de TV3
Per sisè any, Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà col·labora amb la Marató de TV3,...
10/12/2019 - Calonge i Sant Antoni també es volca amb la Marató
El municipi de Calonge i Sant Antoni també aporta el seu granet de sorra a la Marató de TV3 amb...
10/12/2019 - Reconeixement als voluntaris de l'hospital i Palamós Gent Gran
SSIBE va commemorar el Dia Mundial del Voluntariat amb un dinar d'agraïment als voluntaris de...
10/12/2019 - Demà és l'últim dia per presentar treballs al Concurs Fotogràfic de la Gent Gran
Fins demà, dimecres 11 de desembre, hi ha temps per presentar treballs al vuitè Concurs de...
Notícies relacionades: