Proven nous envasos per garantir la qualitat del peix de Palamós

10/10/2018 Serveis - Jordi Rodríguez


L'envàs està en període de proves. (Foto: Ajuntament de Palamós).

L'envàs està en període de proves. (Foto: Ajuntament de Palamós).

Ja ha començat el període de proves d'un nou envàs pel peix que es desembarca al port de Palamós. És una col•laboració entre la Confraria de Pescadors i l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries, en el marc del pla estratègic Palamós Peix. Es tracta de crear un envàs exclusiu, que substitueixi la tradicional cubeta, i que garanteixi les qualitats de frescor del producte i que certifiquin el seu origen.

La caixa proposada està fabricada amb polipropilè cel·lular i és reciclable. Té un disseny més atractiu, és més lleugera que les actuals cubetes i té diverses mides. Es pot mullar i encabir gel i s'apila amb facilitat. La mateixa caixa està present en tot el procés, des que el pescador l'omple a la barca, el peixater la ven i el consumidor final compra el producte. Ara està en període de proves, que inclou una enquesta als usuaris, fins a decidir el disseny definitiu. Cristina Mañas, gerent de la Confraria de Pescadors palamosina, ho ha explicat avui a l'informatiu de Ràdio Palamós.D'altra banda, també s'ha iniciat un segon treball per allargar el període de conservació del peix fresc, a través d'un envasat en atmosfera protectora. Es tracta de poder fer enviaments de peix o marisc fresc, des de Palamós a qualsevol punt, garantint la qualitat del producte i la seva vida útil en un període màxim de 72 hores. L'objectiu és que el producte arribi fresc al consumidor sense necessitat de congelar-lo, ni d'afegir-li additius. Les proves han començat amb la gamba, a través d'una màquina envasadora que l'IRTA ha instal·lat a la llotja de Palamós.
En tots dos casos es tracta de donar un valor afegit de qualitat al peix fresc de Palamós, explica el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Emili Colls.La creació dels nous envasos és un dels projectes inclosos en el pla estratègic Palamós Peix. L'impulsen l'Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors, amb la participació d'agents econòmics, educatius, sanitaris i científics, amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament local a través d'un producte punter com és el peix fresc de Palamós.Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...