Més de 30 joves s'han acollit al Centre de Noves Oportunitats

10/10/2018 Societat - Jordi Rodríguez


El programa va adreçat a joves que han abandonat els estudis de forma prematura. (Foto. Generalitat de Catalunya).

El programa va adreçat a joves que han abandonat els estudis de forma prematura. (Foto. Generalitat de Catalunya).

El Programa Centre de Noves Oportunitats ha atès ja més d’una trentena de joves de Palamós. Es tracta d’una iniciativa que es va posar en marxa a l’estiu, adreçada al jovent que ha abandonat prematurament els estudis i que ara té problemes per trobar feina. S’hi poden acollir nois i noies d'entre 16 i 24 anys als quals s'ofereix itineraris específics per ingressar en el mercat laboral, o bé per continuar formant-se.

El programa és una iniciativa de les fundacions Oscobe i Intermedia, i està subvencionat per la Generalitat i pel Fons Social Europeu. Els joves d'aquesta franja de 16 a 24 anys poden trobar orientació laboral i formativa, foment del retorn al sistema educatiu, tutories i pràctiques en empreses. A Palamós, en aquest programa hi treballen les àrees municipals de Joventut, Ensenyament i Promoció Econòmica. El responsable d'aquesta darrera, el regidor Emili Colls, explica com ha anat fins ara l'experiència.La Fundació Oscobe ha contractat una tècnica que treballa específicament en aquest Programa Centre de Noves Oportunitats. Aquesta persona s'encarregarà de guiar un procés que comença amb una entrevista personal.
La iniciativa vol potenciar la implicació personal dels joves a través de l'ús de tècniques pedagògiques que els resultin properes, com ara el gaming o l'ús de les tecnologies de la informació. Es formen en competències bàsiques i preparen el retorn al sistema educatiu. També en competències transversals i en activitats professionals relacionades, per exemple, amb l'hostaleria, l'administració, la indústria alimentària o les activitats físiques i esportives, entre altres.

En els següents enllaços podeu trobar més informació.


novesoportunitatsnovesoportunitatspdf


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...