El Parlament rebutja una proposta per aturar els pisos de la pineda d'en Gori

26/09/2018 Medi Ambient - Jordi Rodríguez


Muntatge virtual del projecte de la pineda d'en Gori. (Foto: Lucas Fox).

Muntatge virtual del projecte de la pineda d'en Gori. (Foto: Lucas Fox).

La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha tombat avui una proposta de resolució del grup Catalunya en Comú Podem, contra la construcció dels dos edificis d'apartaments que s'estan fent a la part nord de la pineda d'en Gori. La proposta reclamava un compromís de revisió del Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner, i impulsar un pla de protecció del litoral català per evitar que proliferin projectes urbanístics al litoral.

La proposta ha estat rebutjada amb els vots en contra de Junts per Catalunya i d'Esquerra Republicana, i amb l'abstenció de Ciutadans. Catalunya en Comú Podem considera que el conjunt de la pineda d'en Gori i de la cala s'Alguer té valors rellevants pel que fa a la cultura, el paisatge i el medi ambient. Recorda també que s'Alguer és un Bé Cultural d'Interès Nacional. Per aquest motiu, creu que la construcció, actualment ja en curs, de 48 apartaments a la zona nord de la pineda d'en Gori s'hauria d'aturar.
En la proposta que ha presentat avui a la Comissió de Territori del Parlament, el diputat David Cid ha instat el Govern a emetre un estudi d'integració paisatgística amb caràcter negatiu per l'impacte que tindrà la nova construcció en el BCIN de s'Alguer.Cal recordar que els dos edificis no entren en la zona delimitada de protecció, però sí ho fa una petita porció del vial previst en el projecte d'urbanització. Per aquest motiu, el Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha anunciat que caldrà un informe vinculant de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de la Generalitat. El diputat de Catalunya en Comú Podem, David Cid, creu que aturar les obres és un objectiu que encara té recorregut.Catalunya en Comú Podem demana un compromís del Govern per protegir el litoral de la Costa Brava, davant una sèrie de projectes que qualifica d'especulatius i que estan sorgint en diferents municipis del litoral gironí.
En el cas de la pineda d'en Gori, es construeixen 48 habitatges a tocar de la part urbanitzada de Sant Esteve de la Fosca i del càmping King's. La zona de la pineda que limita amb el front marítim és de titularitat pública i està protegida.Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...