Bon balanç inicial dels vedats de pesca compartits

04/09/2018 Medi Ambient


Barques de pesca de la flota palamosina.

Barques de pesca de la flota palamosina.

Les confraries de pescadors de Palamós, Blanes i Roses estan contentes amb el funcionament dels vedats de pesca que van acordar fa cinc mesos. El seu objectiu és afavorir una activitat pesquera sostenible, en base al compromís de no feinejar en espais que engloben una àrea d'uns 500 quilòmetres quadrats. Són espais que, per les seves característiques biològiques i d'ecosistema, tenen un valor significatiu pel que fa a la reproducció de determinades espècies d'alt interès pesquer.

El pacte es va firmar l'abril d'aquest any i, passats cinc mesos, la valoració és molt bona. L'objectiu és recuperar les poblacions de peix i que les espècies es reprodueixin i creixin en tots els vedats. Palamós ha estat un port pesquer pioner en la preservació del recurs de la gamba. Aquest acord va més enllà i inclou altres espècies com l'escamarlà o el lluç, amb l'objectiu que també s'explotin de forma sostenible. Cristina Mañas, gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós.



D'entrada s'han fixat tres zones de veda al nord. Tres caladors on es pesca escamarlà i gamba, incloent una zona que Roses ja havia tancat anys enrere, juntament amb un altre vedat pactat amb Palamós per afavorir la cria de l'escamarlà. A la zona sud, Palamós i Blanes acorden també tancar una zona per a la regeneració de l'hàbitat marí. Tot plegat serà objecte d'un estricte seguiment científic, a través de l'Institut de Ciències del Mar-CSIC. El projecte compta amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad, a través del programa Pleamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim de Pesca.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...