En marxa les obres del nou aparcament de Castell

29/08/2018 Medi Ambient


Primers moviments de terres pel nou aparcament de Castell. (Foto: Ajuntament de Palamós).

Primers moviments de terres pel nou aparcament de Castell. (Foto: Ajuntament de Palamós).

Aquesta setmana han començat les obres del nou aparcament de Castell. Els treballs els executa l'empresa Massachs Obres i Paisatge, amb l'objectiu de condicionar uns camps agrícoles per fer un estacionament de temporada amb capacitat per a un mínim de 560 vehicles. L'aparcament es fa més allunyat de la primera línia de mar, per tal de minimitzar l'impacte visual sobre la platja.

El projecte del nou aparcament ha estat redactat per l'arquitecte ambientalista Martí Franch. L'objectiu és fer les actuacions mínimes imprescindibles, coherents amb la morfologia de l'entorn agrícola i forestal, per tal que l'impacte sigui molt baix. En aquest sentit, es minimitza la introducció d'elements nous al terreny com ara talussos o motes. De fet, quan cessi l'activitat temporal com a aparcament, el sòl tornarà a l'ús original agrícola. L'estacionament només funcionarà a ple rendiment durant l'estiu. La resta de l'any només s'utilitzarà per fases, com explica l'alcalde de Palamós, Lluís Puig.Les obres que ja han començat habilitaran uns 20.500 metres quadrats d'aparcament, per acollir un mínim de 560 cotxes, a més de 5 places d'autocar. L'actuació es completarà amb un nou camí de connexió entre l'aparcament i la platja de Castell.
El projecte del nou aparcament de Castell havia sortit a concurs públic per un preu de 290.446 euros, amb l'IVA inclòs i s'ha adjudicat a l'empresa Massachs per 230.614. Per bé que el termini d'execució fixat al projecte era d'uns tres mesos, l'Ajuntament i l'empresa confien que estigui enllestit abans del 30 de setembre, com marca la subvenció del Pla de Foment Territorial del Turisme. L'aparcament és la tercera pota del procés de reordenació de Castell. Les altres dues, els accessos a la platja i la portada d'aigües per a la xarxa anti-incendis, ja estan acabades.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...