Teresa Ferrés no es presentarà a les eleccions municipals

06/06/2018 Política


Teresa Ferrés, durant un Ple de l'Ajuntament de Palamós.

Teresa Ferrés, durant un Ple de l'Ajuntament de Palamós.

La portaveu del PSC a l’Ajuntament de Palamós, Teresa Ferrés, no es presentarà a les eleccions municipals de l’any que ve. En una reunió que es va fer ahir al vespre, ella mateixa ho va comunicar oficialment al grup municipal i a les persones que han format part de les seves candidatures i han donat suport al seu projecte polític. Quan s’acabi aquest mandat, Teresa Ferrés haurà completat un cicle de 20 anys a l’Ajuntament de Palamós, 12 com a alcaldessa del municipi.

Ferrés va ser elegida regidora, per primera vegada, l'any 1999 formant part de la candidatura del PSC que encapçalava Emili Pérez. Va estar quatre anys en l'oposició i, al 2003, el partit la va designar cap de llista. Arribar i moldre. Va guanyar les eleccions i va desbancar el convergent Jordi Pallí de l'alcaldia, convertint-se en la primera dona que assolia el càrrec de primera autoritat municipal en la història de Palamós. Va renovar dues vegades més el mandat a les urnes, completant un cicle de 12 anys com a alcaldessa. L'any 2015 va optar novament a la reelecció però la candidatura socialista va ser derrotada per Esquerra Republicana de Catalunya per un estretíssim marge de 23 vots. L'aritmètica política va fer alcalde el republicà Lluís Puig i Ferrés va passar a l'oposició, com en el seu primer mandat com a regidora, 16 anys abans. Les diferències amb el partit han estat notòries, fins al punt que es va donar de baixa de militant, i ja fa temps que s'especulava amb el seu futur polític. Ahir al vespre va aclarir incògnites i avui ho ha explicat a l'espai de Ràdio Palamós 'Preguntes'. Teresa Ferrés ha parlat dels motius que l'impulsen a deixar la política local.Ferrés assegura que no estarà en les eleccions municipals del 2019 a Palamós, amb cap color polític. Això no vol dir, però, que tanqui definitivament la porta a la seva carrera política.L'alcaldessa de Palamós entre els anys 2003 i 2015 ha comunicat la seva decisió al primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Fa un bon balanç del seu llegat polític. Destaca la biblioteca i la llar d'infants municipals, l'Espai del Peix o el sanejament dels comptes de l'Ajuntament com a elements destacats d'aquest balanç. Un bagatge que creu que ha guiat bona part del camí de l'actual govern municipal. Un govern, format per ERC i CiU, al qual també té retrets a fer.Ara queda per davant un any més d'oposició a l'Ajuntament de Palamós. Després, Teresa Ferrés posarà el punt i final a 20 anys de vida política municipal per dedicar-se a projectes empresarials, socials, i potser també polítics. En un document adjunt a aquesta notícia, al web palamoscomunicacio.cat, podeu llegir la carta personal en què Teresa Ferrés ha volgut comunicar públicament la seva renúncia a concórrer a les properes eleccions municipals.


Comunicat de Teresa Ferrés anunciant que no es presentarà a les properes eleccions.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...