Acord de les confraries gironines per marcar zones de veda

04/06/2018 Medi Ambient


Embarcacions de pesca d'arrossegament al port de Palamós.

Embarcacions de pesca d'arrossegament al port de Palamós.

Les confraries de pescadors de Palamós, Blanes, Llançà, Roses i el Port de la Selva s'han posat d'acord per establir zones conjuntes de veda per afavorir una activitat pesquera sostenible. L'entesa, que els mateixos protagonistes qualifiquen com a històrica, fa que els firmants es comprometin a no feinejar en espais que engloben una àrea d'uns 500 quilòmetres quadrats.

El pacte s'ha presentat aquest cap de setmana a Blanes. L'objectiu és recuperar les poblacions de peix i que les espècies es reprodueixin i creixin en tots els vedats. Palamós ha estat un port pesquer pioner en la preservació del recurs de la gamba. Aquest acord va més enllà i inclou altres espècies com l'escamarlà o el lluç, amb l'objectiu que també s'explotin de forma sostenible. En aquest sentit, les zones vedades s'ajustaran específicament a cada espècie. La gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós, Cristina Mañas, ha valorat avui així aquest acord.



D'entrada s'han fixat tres zones de veda al nord. Tres caladors on es pesca escamarlà i gamba, i on les confraries de l'Alt Empordà hi limitaran l'activitat. Es manté una zona que Roses ja havia tancat anys enrere, juntament amb un altre vedat pactat amb Palamós per afavorir la cria de l'escamarlà. A la zona sud, Palamós i Blanes acorden també tancar una zona per a la regeneració de l'hàbitat marí. Tot plegat serà objecte d'un estricte seguiment científic, ha explicat avui Cristina Mañas.



Aquesta notícia arriba pocs dies després que el pla de gestió de la gamba de Palamós s'hagi renovat per a cinc anys més.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...