Bon balanç de la inserció laboral i educativa juvenil a Palamós

14/03/2018 Societat


A Palamós, els programes integrals han atès més de 60 joves durant l’any 2017. (Foto: Punt Jove).

A Palamós, els programes integrals han atès més de 60 joves durant l’any 2017. (Foto: Punt Jove).

Un 80 per cent dels joves que han participat en els programes integrals de Garantia Juvenil a Palamós, han aconseguit trobar feina. Aquests programes s’adrecen a persones que ni estudien ni treballen i que necessiten orientació per redirigir les seves vides cap a qualsevol d’aquests dos camins. A Palamós, els programes integrals han atès més de 60 joves durant l’any 2017.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil. En aquest marc, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ha subvencionat programes integrals que s’adrecen a les persones joves que, pel motiu que sigui, necessiten un procés de reflexió i d’orientació per redirigir les seves trajectòries educatives i professionals. Així, l’objectiu és que persones joves que no treballen ni estudien rebin una oferta d’ocupació de qualitat o de formació. Una alternativa és que també puguin fer un període de pràctiques, en un termini de quatre mesos després d’haver acabat l’educació formal o d'haver-se quedat en situació de desocupació. A Palamós, el Punt Jove ha gestionat aquests programes integrals, adreçats a nois i noies d'entre 16 i 29 anys. Durant l'any 2017 hi han participat més de 60 joves. Un 80 per cent s'han inserit al mercat laboral i el 25 per cent ha tingut l'oportunitat de reprendre els estudis. El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Palamós, Xavier Lloveras, es declara molt satisfet amb l'experiència.Els programes integrals ofereixen, d'una banda, serveis d’orientació i tutorització, i de l'altra, formació i adquisició d’experiència professional. Es desenvolupen en tres etapes diferents: acollida, orientació i disseny del full de ruta de l’itinerari personal; execució d'aquest full de ruta, i inserció laboral o retorn al sistema educatiu.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...