23/02/2018 Cultura
Embarcació de pesca artesanal al port de Palamós.
La Càtedra d’Estudis Marítims de Palamós obre demà dissabte el cicle de conferències ‘Pesca i ciència’. Des d’ara i fins al novembre, tret de l’agost i el setembre, es programarà una activitat mensual en què científics i professionals relacionats amb el mar parlaran de l’estat actual, el potencial i els reptes de futur de la pesca marítima i de la ciència marina. La primera xerrada, demà a les onze del matí a l’Espai del Peix, anirà a càrrec de l’antropòloga de la Universitat Autònoma de Barcelona, Sílvia Gómez, que parlarà de ‘La sostenibilitat de la pesca artesanal a la Costa Brava’.
L'objectiu del cicle és reflexionar sobre els temes d'interès i d'actualitat del sector pesquer, molt representatiu en el teixit productiu de Palamós. Científics i professionals faran les seves aportacions, 14 en total, en 8 sessions que tindran lloc principalment al Museu de la Pesca i a l'Espai del Peix. La gamba de Palamós, la pesca artesanal, la cuina del peix o la feina dels biòlegs marins seran alguns dels temes que es tractaran. Intervindran ponents de reconegut prestigi acadèmic procedents de centres com l'Institut de Ciències del Mar, la Universitat de Girona, o l'Escola d'Hostaleria i Turisme. També hi participarà activament la Confraria de Pescadors de Palamós.