Enderroquen les restes del càmping La Fosca i el seu hotel

21/11/2017 Obres i Urbanisme


Maquinària enderrocant l'antic Hotel Bellafosca.

Maquinària enderrocant l'antic Hotel Bellafosca.

Les restes de l’antic càmping La Fosca i del seu hotel, el Bellafosca, ja són història. L’establiment estava tancat des de l’any 2005 i ara se n'ha fet l’enderroc, en espera del projecte urbanístic que vulguin presentar els nous propietaris de la finca pel seu aprofitament. Aquest va ser el primer càmping registrat que hi va haver a Espanya i la seva activitat es va allargar més de 50 anys.

Obrir un càmping a la Costa Brava, als anys 50 del segle passat, era una experiència pionera que va començar Joan Farré quan va permetre a un grup de viatgers estrangers que dormissin en uns terrenys al costat de casa seva, a La Fosca. Va ser la primera pedra d'un nou projecte, el càmping La Fosca, que va néixer al 1954 i que es va convertir en el primer establiment d'aquest tipus registrat a Espanya. Després, amb l'embranzida del 'boom' turístic dels anys 60, en vindrien molts més arreu del litoral gironí. El càmping La Fosca va anar evolucionant fins a disposar també d'un hotel, el Bellafosca. Tot plegat va funcionar fins a l'any 2005. Les instal·lacions van quedar en desús i ara, amb el canvi de propietat, els nous titulars han tirat endavant l'enderroc de totes les restes. En aquesta finca, el planejament urbanístic de Palamós permet fer-hi un bloc de vivendes i també habitatges unifamiliars. De moment, l'Ajuntament només ha concedit la llicència d'enderroc i encara no ha rebut cap proposta de la nova propietat, de què hi vol fer.Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...