Els pescadors de Palamós esperen tancar un bon any

17/11/2017 Societat


Pescadors refredant gamba recent pescada. (Foto: Museu de la Pesca).

Pescadors refredant gamba recent pescada. (Foto: Museu de la Pesca).

La Confraria de Pescadors de Palamós espera tancar aquest 2017 amb uns bons resultats. En la línia del que va succeir l’any passat, el volum de captures va a la baixa però, per contra, la facturació creix perquè el peix es valora millor. Els pescadors palamosins expliquen que aquest és l’objectiu d’una pesca sostenible: incrementar la rendibilitat reduint l’esforç pesquer.

Els pescadors de Palamós van capturar l'any passat 1.519 tones de peix. Només eren 39 més que les aconseguides al 2015, però els van reportar un increment de la facturació del 4'4 per cent, passant de 8'3 a quasi 8'7 milions d'euros. El que més sobta és que això es va aconseguir pescant 12 mil quilos menys de gamba, el producte més preuat i que continua sent el principal pilar econòmic de la confraria palamosina. Queda un mes i mig per tancar l'any però tot indica que el balanç apuntarà en una direcció similar. Toni Albalat, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós.



Albalat admet que dependre molt d'un únic recurs com és la gamba és perillós. Això serà així, però, mentre no s'aconsegueixi posar en valor la resta del peix.



En aquest sentit, la Confraria, l'Ajuntament i altres agents econòmics de Palamós treballen en la creació de la marca 'Peix Palamós', precisament per promocionar les espècies que són menys valorades pel mercat.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...