Activitat divulgativa de la Càtedra de Gastronomia que promou Calonge i Sant Antoni

17/05/2017 Cultura


Joan Roca és un dels xefs que protagonitzen la xerrada.

Joan Roca és un dels xefs que protagonitzen la xerrada.

La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme ‘Calonge-Sant Antoni’ de la Universitat de Girona ha organitzat avui una xerrada entre els reconeguts xefs Joan Roca i Gastón Acurio, sobre la força de la gastronomia com a eina d’integració social. El diàleg entre Roca i Acurio, que s'ha fet a la Facultat de Turisme de la UdG, és el primer d’un cicle d’activitats divulgatives promogut per l’esmentada càtedra.

L'any passat, els germans Roca van ser nomenats Ambaixadors de Bona Voluntat de l'ONU i van fer pública la creació d'una fundació per canalitzar projectes socials. Joan Roca, que és Doctor Honoris Causa per la Universitat de Girona, ha parlat avui del paper de la cuina com a motor d'integració social i ha explicat algunes de les iniciatives innovadores que fan des del Celler de Can Roca. Per la seva banda, el reconegut xef peruà, Gastón Acurio, Ambaixador d'Unicef, ha parlat sobre els tres àmbits de la integració com són l'econòmic, el cultural i el social. Acurio, a través de la cuina ha impulsat una revolució sociocultural al Perú, ajudant a millorar l'autoestima dels ciutadans del país. La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de la Universitat de Girona està finançada i promoguda per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, per impulsar la investigació i la divulgació del turisme gastronòmic. La Càtedra concedeix cada any set beques a estudiants de programes de màster relacionats amb la gastronomia i l'alimentació.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...