Preocupació dels pescadors per la moratòria del corall vermell

20/02/2017 Medi Ambient


El corall vermell està en regressió a la Costa Brava, segons els científics.

El corall vermell està en regressió a la Costa Brava, segons els científics.

La decisió de la Generalitat de prohibir la pesca de corall vermell durant un mínim de deu anys, ha generat malestar i preocupació entre el col•lectiu de pescadors que es dediquen a aquesta activitat. El sector assegura que se’ls fa pagar la mala gestió ambiental que fa l’administració, i denuncia que amb aquesta prohibició se’ls condemna a la ruïna econòmica.

La notícia ha caigut molt malament en un sector que ja fa temps que arrossega malestar. Denuncien que la Generalitat no aplica les normatives europees, ni segueix cap tipus de política de preservació del corall, ni treballa prou per evitar els pescadors furtius. És per això que lamenten que se'ls faci pagar els plats trencats d'aquesta mala gestió i acusen el govern de portar-los a la ruïna prohibint la pesca del corall vermell durant deu anys. Els corallers reconeixen que els bancs de corall estan perdent reserves, però alerten que el fet que cada vegada hi ha més terreny protegit fa augmentar la pressió sobre les zones disponibles, que no tenen temps de repoblar-se. Rafel Callol és pescador de corall vermell a la Costa Brava.



Davant d'aquesta situació, la cinquantena de pescadors de corall vermell que hi ha a tot l'Estat espanyol treballen per unir-se en una associació i emprendre accions legals per aturar aquesta prohibició de l'administració catalana. La Generalitat prohibirà l’extracció de corall vermell amb una moratòria de deu anys prorrogables que començarà a aplicar al 2018. L'objectiu és evitar que Catalunya perdi les darreres colònies que té d’aquesta espècie. La limitació anirà precedida, a més, de la reducció de la meitat de les llicències a la campanya d’enguany. Això suposarà que només se’n concedeixin 5 de les 10 que hi ha actualment. La mesura arriba després que la Direcció General de Pesca encarregués un informe a un grup de 14 científics adscrits a centres de recerca de Catalunya, França i els Estats Units. El document considera que el 90% de les poblacions de corall en aigües catalanes estan en un estat de conservació crític.



Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...