Els pescadors de Palamós van facturar més al 2016, malgrat pescar menys gamba

24/01/2017 Medi Ambient


Toni Albalat, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós.

Toni Albalat, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós.

Els pescadors de Palamós van millorar d’un 4 per cent la seva facturació de l’any passat, malgrat el volum de captures es va estabilitzar. En el cas de la gamba, fins i tot se n’ha pescat menys que al 2015 però sense que això hagi fet disminuir el calaix. Des de la Confraria de Pescadors de Palamós asseguren que tot plegat confirma l’èxit del pla de gestió de la gamba, encaminat a reduir l’esforç pesquer fent-lo més sostenible.

Els pescadors de Palamós van capturar l'any passat 1.519 tones de peix. Només són 39 més que les aconseguides al 2015, però els ha reportat un increment de la facturació del 4'4 per cent, passant de 8'3 a quasi 8'7 milions d'euros. El que més sobta és que això s'ha aconseguit pescant 12 mil quilos menys de gamba, el producte més preuat i que continua sent el principal pilar econòmic de la confraria palamosina. El seu Patró Major, Toni Albalat, creu que ho explica el bon resultat que està donant el pla de gestió de la gamba, que permet pescar menys i mantenir els guanys.



La flota del pla de gestió de la gamba ha pescat al 2016 uns 41.900 quilos de gamba, davant els quasi 54.000 de 2015. La venda de gamba suposa ara mateix cap a un 40 per cent de la facturació dels pescadors palamosins. Toni Albalat admet que hi ha un cert risc en dependre tant d'un únic producte, per potent que aquest sigui.



Per equilibrar això, el Patró Major diu que caldrà desenvolupar en el futur més plans de gestió com el de la gamba. Albalat creu que s'ha de parlar de sectors pesquers, més que de productes, i que les arts menors i l'encerclament necessiten una nova estratègia.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...