La DO Empordà comença una collita que preveu de molta qualitat

24/08/2016 Societat


Imatge d'una vinya de Calonge. (Foto: Mas Eugeni).

Imatge d'una vinya de Calonge. (Foto: Mas Eugeni).

Els cellers de la Denominació d'Origen Empordà han començat aquesta setmana la verema, amb la collita de les varietats més primerenques. Pel que fa a la quantitat, la producció pot ser una mica inferior a la de l'any passat. Ara bé, si el temps no ho espatlla a última hora, la previsió apunta a una anyada d'una qualitat molt alta.

De fet, el gruix de la verema no començarà fins al setembre i el temps que faci fins aleshores pot condicionar el resultat final de la collita, que té una mitjana anual de 60 mil hectòlitres. Toni Roig és el president de la Comissió Tècnica de la Denominació d'Origen Empordà.



La Denominació d'Origen abarca 55 municipis de les comarques de l'Alt i del Baix Empordà. Està formada per 44 cellers que produeixen 258 marques de vi. A la nostra zona, la Denominació d'Origen Empordà té un celler a Palamós, el celler Bell-lloc, un a Vall-llobrega, Can Sais, i tres a Calonge, Clos d'Agon, Mas Eugeni i Castell de Calonge. Durant l'any 2015, la DO va assolir un nou rècord amb un total de 5'6 milions d'ampolles venudes.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...