Cellers de la DO Empordà taparan el vi amb suro del territori

13/07/2016 Medi Ambient


Presentació del projecte 'Taps de finca'. (Foto:Institut Català del Suro).

Presentació del projecte 'Taps de finca'. (Foto:Institut Català del Suro).

Els cellers de la Denominació d'Origen Empordà i l'Institut Català del Suro han presentat el projecte 'Taps de finca'. Parlem d'una iniciativa que vol posar en valor els taps fabricats amb suro de proximitat, per tapar les ampolles de vi amb DO empordanesa. De moment, dos cellers de l'Empordà ja han extret suro de les seves finques per produir aquests taps amb segell.

El projecte vol donar valor al paisatge de la zona i a tots els seus actius, creant una marca de proximitat i qualitat sota el nom 'Taps de finca'. Aquesta proposta que uneix la Denominació d'Origen Empordà i l'Institut Català del Suro també servirà per treballar la prevenció d'incendis. Així n'ha parlat el director del Institut Català del Suro, Albert Hereu.



La iniciativa 'Taps de finca' engloba diferents cellers de la DO Empordà que aprofitaran el suro de les seves alsines per fer taps i etiquetar-los amb aquesta nova marca. Un projecte que també vol ser un revulsiu per recuperar el sector econòmic surer a Catalunya. La Denominació d'Origen abarca 55 municipis de les comarques de l'Alt i del Baix Empordà. Està formada per 44 cellers que produeixen 258 marques de vi. A la nostra zona, la Denominació d'Origen Empordà té un celler a Palamós, el celler Bell-lloc, un a Vall-llobrega, Can Sais, i tres a Calonge, Clos d'Agon, Mas Eugeni i Castell de Calonge.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...