El Jutge de Pau es queixa que l'Ajuntament el menysté

11/05/2016 Societat


El Jutge de Pau durant la seva intervenció en el Ple.

El Jutge de Pau durant la seva intervenció en el Ple.

El Jutge de Pau de Palamós, Carles Viñals, va acusar ahir el govern municipal de menysprear la institució que representa. El Jutge va intervenir al final del plenari, es va queixar que cap membre de l’equip de govern no hagi visitat el Jutjat i va retreure que encara hi ha reformes pendents en aquestes dependències. L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, va dir que no en tenia coneixement i es va oferir a mantenir un diàleg periòdic amb el Jutge de Pau per millorar aquesta situació.

L'Ajuntament de Palamós va proposar Viñals com a Jutge de Pau titular el setembre de l'any 2013, cinc mesos després de la mort del seu antecessor, Vicenç Soler. Ara farà dos anys, el Jutjat de Pau es va traslladar a unes dependències de l'edifici municipal situat al carrer d'Orient. Aviat farà un any hi va haver canvi de govern municipal i el Jutge es queixa que cap dels seus membres ha passat pel Jutjat per conèixer la seva situació. Així ho va expressar ahir davant el Ple de l'Ajuntament de Palamós, en l'apartat de participació del públic. Carles Viñals va dir que les persones que treballen al jutjat se senten menystingudes. Va afegir que no poden fer ús d'uns lavabos privats i que hi ha altres reformes pendents. L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, li va respondre que ho desconeixia.



Puig es va mostrar disposat a mantenir contactes regulars a partir d'ara. El Jutge de Pau de Palamós no ha volgut fer avui declaracions al respecte. Sí que ha parlat la portaveu del principal grup de l'oposició municipal, la socialista Teresa Ferrés, que ha fet costat al jutge i que ha corroborat la falta de comunicació amb l'Ajuntament.



La institució del jutge de pau va néixer el 1855 com l'esglaó de la justícia més proper a la ciutadania. El jutge de pau de cada municipi i el seu substitut són nomenats cada quatre anys pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a proposta del Ple de l'Ajuntament corresponent. Aquests jutges locals tenen competències en determinats supòsits de judicis de faltes, en matèria civil i també pel que fa al registre civil. No necessiten una formació jurídica específica sinó que responen més aviat al perfil d'home bo que, per arribar a un acord entre les parts, aplica formes de negociació basades en el sentit comú i en els costums de la gent del poble. A Catalunya hi ha gairebé 900 jutjats de pau.



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...