Antoni Batista presenta Otegi com l'emblema del procés de pau a Euskadi

26/02/2016 Societat


Antoni Batista, ahir als estudis de Ràdio Palamós.

Antoni Batista, ahir als estudis de Ràdio Palamós.

Si s’ha de posar un rostre humà al procés de pau al País Basc, aquest és el d’Arnaldo Otegi. Són paraules d’Antoni Batista, l’autor del llibre ‘Otegi, la força de la pau’, que es va presentar ahir al vespre a la biblioteca municipal de Palamós. Batista, corresponsal informatiu a Euskadi durant 25 anys, creu que l’empresonament d’Otegi només s’entén en un estat on el fantasma d’ETA encara dóna vots.

El líder abertzale basc sortirà en els pròxims dies de la presó on s'hi ha estat sis anys i mig, acusat d'intentar refer l'estructura de la il·legalitzada Batasuna. El periodista català Antoni Batista el va conèixer ja fa 18 anys, amb motiu de la firma del Pacte de Lizarra. En tot aquest temps ha acumulat moltes hores de conversa que ara ha transformat en un llibre. Segons Batista, Arnaldo Otegi creu en la pau com a principi ètic.Antoni Batista assegura que a tota Europa tenen clar que Arnaldo Otegi és un pres polític. L'autor reconeix que la imatge d'Otegi, que va formar part d'ETA político-militar però que no té delictes de sang, és controvertida. Creu, però, que l'Estat espanyol criminalitza les idees que s'aparten d'una determinada idea d'Espanya.L'autor d''Otegi, la força de la pau' està convençut que l'esquerra abertzale és conscient del dany causat pels anys de lluita armada i pel fet de no haver reconegut mai aquest dany. Admet que aquest corrent està en hores baixes però pensa que la futura reaparició d'Arnaldo Otegi en l'escenari polític basc el reactivarà. El veu capaç, en aquest sentit, de convertir-se en Lehendakari, una vegada li aixequin la inhabilitació per a presentar-se a càrrecs públics. Antoni Batista diu també que Otegi està il·lusionat amb el procés català, però que al Partit Nacionalista Basc li fa por perquè pot posar en perill la hisenda pròpia i els drets forals bascos.

En aquest enllaç podeu escoltar l'entrevista a Antoni Batista del programa de Ràdio Palamós, 'Fila Zero'.

www.palamoscomunicacio.cat/web/audio.php?idAudio=1010280935


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...