La UdG i el municipi de Calonge col·laboren en una càtedra de gastronomia.

24/09/2014 Societat


Josep Roca, segon per la dreta, pronunciant la conferència inaugural de la càtedra. (Foto: Ajuntament de Calonge).

Josep Roca, segon per la dreta, pronunciant la conferència inaugural de la càtedra. (Foto: Ajuntament de Calonge).

La Universitat de Girona i l'Ajuntament de Calonge han presentat aquest matí la nova Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge-Sant Antoni. Els germans Roca, del prestigiós restaurant Celler de Can Roca, són els presidents d'honor de la càtedra.El principal objectiu de la nova càtedra és vincular la Universitat de Girona amb la gastronomia. Aquesta disciplina ha donat un relleu internacional a les comarques gironines en els últims anys, però ara la UdG li vol proporcionar un contingut d'anàlisi acadèmic que aporti noves idees de recerca i de difusió del coneixement. La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme promourà estudis en aquests tres àmbits, i estarà co-dirigida pels doctors Josep Maria Nadal i Joaquim Majó. En l'acte de presentació que s'ha fet aquest matí al castell de Calonge hi ha pres part Josep Roca, sommelier del restaurant Celler de Can Roca, i que és, juntament amb els seus germans, president d'honor de la nova càtedra. Ell ha estat l'encarregat de fer la conferència inaugural, recordant el vincle de Calonge i l'Empordà amb el vi, l'agricultura i el paisatge.



Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...