Presenten la Jornada Solidària per curar l'Atàxia de Friedreich.

30/07/2014 Societat


Acte de presentació de la Jornada Solidària, aquest matí a la platja de Sant Antoni.

Acte de presentació de la Jornada Solidària, aquest matí a la platja de Sant Antoni.

Avui s'han presentat a Sant Antoni els actes de la Jornada Solidària per curar l’Atàxia de Friedreich. Parlem d’una malaltia neurodegenerativa que causa una incapacitació progressiva. Una de les persones que la pateixen és la Mireia Gómez, una jove veïna de Calonge. Ella treballa des de fa temps per cridar l’atenció sobre aquesta malaltia i per a recaptar fons per a la seva investigació.Travessia nedant, milla urbana, cursa i caminada nocturnes. Aquesta és la proposta de la Diada Esportiva Solidària que tindrà lloc el proper dissabte 2 d’agost a Sant Antoni de Calonge i que té com a objectiu recaptar fons per finançar el projecte d’investigació per curar una malaltia poc freqüent, l’Atàxia de Friedreich. La Diada començarà a les nou del matí amb una travessia nedant que sortirà de la platja de Torre Valentina per arribar fins a Sant Antoni. A partir de les sis de la tarda, la plaça Catalunya de Sant Antoni serà el punt de sortida i arribada de la Milla Urbana que recorrerà el passeig. A les nou del vespre, es donarà el tret de sortida a la caminada nocturna de 8 quilòmetres i, mitja hora més tard, començarà la Night Run, una cursa també nocturna de 5 quilòmetres. La Diada Esportiva Solidària també ofereix la possibiltat de fer tres d’aquestes competicions, la Tri1day, que consisteix en participar en la travessia, la milla i la cursa nocturna. L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, ha explicat que amb aquesta iniciativa volen aconseguir la màxima implicació de gent, per col·laborar en un projecte científic que pot arribar a trobar un tractament per l’Atàxia de Friedreich en un termini relativament curt.
CITA JORDI SOLER
L'Atàxia de Friedreich és una patologia que provoca incapacitació física i que, amb el temps, deixa els pacients en cadira de rodes. Ara mateix no té cura, però hi ha un projecte d'investigació en marxa. El lidera el doctor Antoni Matilla, de la Unitat de Neurogenètica Bàsica i Traslacional de l'hospital Germans Trias i Pujol. Es preveu que, abans de cinc anys, es facin assajos clínics en humans, d'un tractament que pot millorar molt la qualitat de vida de persones que tenen la malaltia avançada, o evitar que es desenvolupi en altres. La Mireia Gómez és veïna de Calonge, té 22 anys i pateix Atàxia de Friedreich des que en tenia 15.
CITA MIREIA GÓMEZ
Mireia Gómez ha agraït la implicació de l’Ajuntament de Calonge i ha remarcat que projectes com el del proper dissabte fan veure que no està sola en aquesta lluita. Ella mateixa ha iniciat diverses accions per recollir diners que ajudin a la investigació d'una cura per a la malaltia, com la recollida de taps de plàstic o repartint cartells, flyers i guardioles als comerços de Calonge i Sant Antoni. Per la seva part, l’Ajuntament de Calonge s’ha sumat a aquesta iniciativa amb la realització d’un vídeo que explica les vivències de la Mireia Gómez i que es pot veure a Youtube i a www.calonge.cat. Ara també ha impulsat l’organització de la Diada Esportiva Solidària, aquest proper dissabte a Sant Antoni.


Jordi Soler


Mireia Gómez



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...