Més de cinc mil visitants a l'Espai del Peix en el primer semestre d'any.

17/07/2012 Cultura


Escolars a l'Espai del Peix de Palamós.

Escolars a l'Espai del Peix de Palamós.

Més de cinc mil persones han visitat l’Espai del Peix de Palamós en el primer semestre d’aquest any. Més d’una tercera part d’aquests visitants són escolars de centres d’arreu de Catalunya. L’Espai del Peix, situat damunt la llotja del port pesquer, es va inaugurar el març de l’any passat. La seva finalitat és promoure activitats per al coneixement del peix fresc de Palamós i els seus valors.Segons les dades facilitades per l'Ajuntament de Palamós, entre gener i juny han passat per l'Espai del Peix 5.253 persones. Això ja marca una progressió sobre la xifra total de visitants en el primer any de servei d'aquest equipament, que va ser de nou mil usuaris. De les més de cinc mil persones registrades en aquest primer semestre de 2012, cal dir que més de la meitat van visitar l'Espai del Peix en grup, i que al voltant de 1.800 eren escolars. Els visitants individuals han estat uns 800. Per a la regidora de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Palamós, Gràcia Artigas, l'Espai del Peix té potencial per a seguir creixent.
CITA GRÀCIA ARTIGAS 1
L'Espai del Peix de Palamós impulsa activitats com ara tallers de cuina per a adults i infants, demostracions i degustacions de cuina marinera i d'altres tallers temàtics. Complementàriament també hi ha visites guiades a la subhasta del peix i al mateix Espai, el programa de recerca de receptes tradicionals o la proposta 'Pla a taula', en col·laboració amb la Fundació Josep Pla. Gràcia Artigas, regidora de Cultura i Patrimoni, explica que l'oferta respon les expectatives dels visitants.
CITA GRÀCIA ARTIGAS 2
L'Espai del Peix funciona des del 26 de març de l'any passat. L'espai ocupa 280 metres quadrats de l'edifici de la llotja pesquera de Palamós. Està pensat per funcionar en una triple vessant. Com a centre d'interpretació del port i la pesca, com a aula gastronòmica i com a taller de degustació de peix. Tot plegat amb la intenció de divulgar el concepte de peix fresc de la costa i donar a conèixer espècies que comercialment són poc conegudes però que, passades per la cuina, poden ser molt atractives.


Gràcia Artigas 1


Gràcia Artigas 2



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...