L'Espai del Peix participa a la campanya 'Cuina catalana patrimoni de la humanitat'.

16/02/2012 Societat


Teresa Ferrés i Joan Cuadrat amb Pepa Aymamí, directora de la Fundació Institut Català de la Cuina.

Teresa Ferrés i Joan Cuadrat amb Pepa Aymamí, directora de la Fundació Institut Català de la Cuina.

L’Espai del Peix de Palamós ha estat un dels organismes convidats a l’acte de presentació de la campanya ‘Tothom a taula’, que s’ha fet aquesta setmana al Palau de la Generalitat. L’objectiu de la campanya és aconseguir que la cuina catalana sigui reconeguda per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat. L’Espai del Peix hi era com a referent en la projecció que fa de la cultura gastronòmica catalana, a través de la cuina marinera i del peix fresc.La delegació palamosina en aquest acte va estar representada per l'alcaldessa Teresa Ferrés i pel cuiner de l'Espai del Peix, Joan Cuadrat. L'alcaldessa ha valorat avui així la participació de Palamós en el projecte que persegueix que la cuina catalana sigui considerada Patrimoni de la Humanitat.
CITA TERESA FERRÉS
L'Espai del Peix contribueix de manera global al coneixement del peix fresc de Palamós i la cuina tradicional marinera. És un centre d'interpretació del port i la pesca, una aula gastronòmica i un taller de degustació del peix que fomenta hàbits saludables de consum alimentari. L'equipament, que aviat farà un any que es va inaugurar, posa ara el seu bagatge al servei de la campanya 'Tothom a taula'. Durant tot aquest any i el primer tram de 2013 es treballarà aquesta candidatura que es presentarà a la Unesco per tal que aquest organisme acabi atorgant a la cuina tradicional de Catalunya la consideració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.


Teresa Ferrés



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...