Cafè amb llet (2022 - 2024)

Espais d'opinió. Emissió de dilluns a divendres a l'informatiu de les 9 del matí
A l'informatiu matinal fem cada dia un cafè amb llet. Petits espais d'opinió amb la participació de periodistes com Jordi Sanuy, l'actor i escriptor Jordi Padrosa, la psicòloga Núria Lisbona, l'estudiant Anna Segura, el politòleg Marc Gafarot, la productora de continguts Mar Ferrer, la graduada en dret, Mireia Palomo, la psicòloga Berta Arquer o el tècnic de l'emissora Abel Espinosa.
Marc Gafarot - "Les eleccions catalanes"
14 de maig de 2024.
Quan encara estem digerint el resultat de les eleccions d'aquest passat diumenge, els comicis ja s'han cobrat la primera víctima, l'actual president de la Generalitat, Pere Aragonès. Després del llarg mandat del president Pujol, cap president ha pogut repetir més d'una legislatura, doncs recordem els casos de Maragall, Montilla, Mas, Torra o Puigdemont.
Marc Gafarot - "La guerra bruta del dret d'Estat"
8 de maig de 2024.
Després d'escoltar la conversa entre Sandro Rosell i el comissari Villarejo a RAC1, diferents pensaments m'han vingut al cap. Un dels pilars fonamentals a qualsevol democràcia és l'Estat de dret, on la constitució garanteix les llibertats, els drets fonamentals o la separació de poders. L'element antagònic a l'Estat de dret és el que s'anomena, dret d'Estat.
Berta Arquer - "Carlos Ribas Soler"
2 de maig de 2024.
El comentari d'avui el vull dedicar a una persona que és una de les amistats més boniques que tinc, en Carlos Ribas Soler. Segur que molts de vosaltres el coneixeu en la seva faceta de periodista o de músic, però jo avui us vull parlar de qui és de veritat. Per a mi, la seva companyia és un autèntic regal, fent un món més dvertit, caòtic, divertit i bonic, perquè ell hi és.
Marc Gafarot - "La decisió de Sánchez"
30 d'abril de 2024.
Ara fa unes setmanes vaig definir al president Sánchez com l'autèntic pistoler de la democràcia espanyola. Un home a prova de tota crítica o bomba mediàtica. Cada pilotada que rep és capaç de retornar-la amb més força als rivals polítics i enemics. Pedro Sánchez pot agradar o disgustar, però no se'l pot menystenir en cap cas.
Núria Lisbona - "Exigent"
29 d'abril de 2024.
Una vegada una persona em va dir que era molt exigent i m'ho vaig agafar molt malament. Com podia pensar això de mi? A més, per rematar la situació, va dir que era molt exigent amb mi mateixa i amb els altres. Em considero una persona empàtica i concil·liadora, però amb el temps, acceptar que soc exigent, m'ha fet una persona molt més lliure.
Marc Gafarot - "L'anomalia catalana"
26 d'abril de 2024.
Dir que Catalunya ha tingut històricament mala sort en la política, podria ser una afirmació acceptada per molta gent a casa nostra. Podríem mirar enrere en el temps i recordar el Tractat dels Pirineus, el Decret de Nova Planta, o darrerament la farsa extraordinària que ha passat per anomenar-se "El procés". Tot això, depenent de amb qui ens comparem.
Núria Lisbona - "Comparacions"
25 d'abril de 2024.
Per què les comparacions tenen tan mala fama? Personalment, crec que les comparacions serveixen per situar-te i saber a on et trobes i quin lloc ocupen les altres persones. El problema no és comparar-nos. El problema és comparar-nos i sortir perdent sempre.
Jordi Sanuy - "Sotto voce"
24 d'abril de 2024.
En veu baixa i en secret, com resa el títol del seu llibre. Així ens explica Gal Gomila una història esfereïdora i plena de sentiment. És molt més que un thriller rural, com es pot llegir a la contraportada, però no puc explicar-ne els motius. Cal descobrir-ho sobre la marxa, i patir-ho al costat del protagonista. Són 378 pàgines, publicades per l'editorial La Campana.
Jordi Sanuy - "La puresa de l'engany"
23 d'abril de 2024.
Decebut? Potser frustrat en les seves esperances. Com es va sentir així el director de cinema gironí Claudi Careta quan va descobrir que l'Antoine, el brillant poeta que va conèixer a Cuba i després va retrobar a Girona, era un impostor? En aquest llibre editat per Columna, Gerard Quintana s'esforça per col·locar-se en la pell d'en Careta i explicar-nos la seva història en primera persona.
Jordi Padrosa - "Ser del Barça és esgotador"
22 d'abril de 2024.
Que quedi clar que aquest comentari està fet tres hores abans de l'inici del partit entre el Madrid del Barça, i que no parlaré ni de gols fantasma ni de penals discutibles. No em negareu que ser del Barça és esgotador! Després de la decepció d'aquest passat dimarts amb la derrota davant del PSG, m'he permès la llibertat de recordar fets històrics que demostren, que ser del Barça és esgotador.
Marc Gafarot - "Una pau glaçada"
19 d'abril de 2024.
Els condotieri eren uns mercenaris al servei dels nobles i que van néixer a les acaballes de l'Edat Mitjana al nord d'Itàlia i al centre d'Europa. Sovint, eren contractats per fer veure que feien la guerra i així quedava immaculada l'orgull dels dos contrincants. Una situació similar a la que s'ha viscut aquest passat cap de setmana entre Iran i Israel.
Carlos Ribas - "Decepció"
17 d'abril de 2024.
Si esperes que una cosa vagi malament i va malament, tens decepció. En canvi, si no esperaves que aquesta cosa anés bé i no va bé, també acabes decepcionat. Però estareu d'acord, que les sesacions no són les mateixes. Doncs tal i com ens va recordar la Clàudia Valero l'any passat, tot depèn de les expectatives.
Marc Gafarot - "Després de mi vindrà el diluvi"
11 d'abril de 2024.
Fa uns 250 anys el rei francès Lluís XV va citar aquesta frase: "Després de mi vindrà el diluvi". I la veritat és que no va equivocar-se gaire, doncs pocs anys després arribava la Revolució Francesa i el rei i la reina de França foren decapitats. Una cèlebre frase que s'ha replicat en molts més capítols de la història.
Carlos Ribas - "Un cassette que em va canviar la vida"
5 d'abril de 2024.
Recordo un dia quan tenia catorze anys, que sortint de l'escola, un amic em va deixar escoltar en un walkman una de les bandes del moment. Era una cinta de cassette de Nirvana, que per cert, mai li vaig tornar. Aquest grup de Seattle em va captivar des del primer moment. No va ser fins quatre anys més tard, i gràcies a Nirvana, quan vaig adonar-me que no calia ser un virtuós per fer bones cançons i tocar-les amb prou decència.
Marc Gafarot - "Eleccions a Euskadi"
4 d'abril de 2024.
Abans de les eleccions catalanes tindrem les eleccions a Euskadi. Així com fa unes setmanes us feia una reflexió on deia que a Galícia sempre guanya el Partit Popular, a Euskadi s'ha de dir que sempre guanya el PNB. I per molt que les enquestes i opinadors puguin dir el contrari, no tinc cap dubte que el Partit Nacionalista Basc serà la força més votada.
Berta Arquer - "La cultura de la falsa modèstia"
28 de març de 2024.
Tinc la sensació que vivim en la cultura de la falsa modèstia. Quin problema hi ha en dir que s'ha fet bé una cosa i que n'estàs ben orgullós? Per què hi ha gent que considera que aquesta actitud és arrogant? Hem d'estar ben orgullosos de les coses que fem i que estan ben fetes i ho hem de dir amb la veu ben alta.
Marc Gafarot - "La Catalunya d'Orriols"
27 de març de 2024.
Molts periodistes qualifiquen l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, com d'extrema dreta. És això cert, evident, exagerat o presenta diversos matisos? Potser aquests periodistes haurien de fer abans una reflexió i no catalogar Orriols com d'extrema dreta, amb tanta lleugeresa. S'haurien de valorar les coses sense tant apassionament i amb més raciocini intel·lectual.
Núria Lisbona - "Malabars"
25 de març de 2024.
Sempre he pensat que a la frase "Criar com les nostres àvies i treballar com les nostres mares", li faltaven molts matisos. No hi ha dubte que nosaltres tenim una vida social molt més intensa que la que podien tenir les nostres àvies i mares. Cines, trobades amb la colla, sopars, calçotades... i si li sumem les xarxes socials, ho acabem de rematar.
Marc Gafarot - "Eleccions catalanes"
20 de març de 2024.
La veritat és que no comptàvem amb eleccions anticipades a Catalunya. No hi ha dubte que la política s'ha convertit en un joc de càlcul i d'interessos, més que no pas un servei cap a la ciutadania. Lluny queden aquells temps on les persones que entraven en política ho fèien per voluntat de servei i de sentiment i ideologia.
Núria Lisbona - "Calçotada"
18 de març de 2024.
Ara fa uns dies us feia un comentari on reflexionava que fer una xerrada amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, és tot un honor i un "marron", al mateix temps. Avui agafaré l'exemple d'un esportista conegut mundialment per fer veure què demanem amb motiu del 8M. De fet, el convidaré a la calçotada d'aquest diumenge.
Marc Gafarot - "La corrupció"
14 de març de 2024.
No hi ha dubte que la corrupció és una de les grans xacres de la democràcia. També és cert que no sempre encertem a definir correctament què és i què no és una pràctica corrupta. A Espanya, el finançament dels partits sempre ha estat una qüestio opaca, ja sigui gràcies a les donacions de particulars o empreses, ja siguin nacionals o extrangers.
Jordi Sanuy - "No et refiïs dels teus records"
12 de març de 2024.
Ni se t'acudeixi infravalorar a una persona que pateix un trastorn obsessivocompulsiu. Se li poden descontrolar els pensaments i tenir conductes repetitives, però també és capaç d'arribar a llocs que tu ni t'hauries imaginat que existissin. És el cas d'en Samuel Heras, el protagonista de "No et refiïs dels teus records", de Clàudia Pujol i publicat per l'editorial Columna. És un thriller fosc que no et deixa indiferent.
Núria Lisbona - "Marron"
11 de març de 2024.
Aquest divendres passat em van convidar a parlar en un acte relacionat amb el 8 de març. Tot i que parlar de feminisme és un dels meus temes preferits, no us negaré que al mateix temps pot ser un bon "marron".
Jordi Sanuy - "Els dies robats"
8 de març de 2024.
Blanca Busquets dedica "Els dies robats", la seva dotzena novel·la, "a tots els que ens vam quedar tancats la primavera del 2020". Passa durant la pandèmia, però crec que la història que ens explica es podria haver esdevingut en qualsevol altre temps. El confinament és l'excusa perfecta per reunir quatre persones en un lloc aïllat, però no és el tema central. El llibre té 238 pàgines i l'ha publicat Edicions Proa.
Marc Gafarot - "11M"
6 de març de 2024.
Recordo perfectament l'11 de març de 2004. Tot just em despertava a Brusel·les i em disposava a anar a la feina, quan un company em va informar del què havia passat a Madrid. Amb les primeres imatges que vaig veure per la televisió, ràpidament vaig deduïr que aquesta acció terrorista havia estat perpetrada per radicals islamistes i no pas per la banda terrorista ETA.
Jordi Padrosa - "Vinicius Mandela"
5 de març de 2024.
Aquest passat cap de setmana es va jugar un partit de futbol entre el València i el Real Madrid. Fins i tot si no sou amants d'aquest esport, n'haureu sentit a parlar per les decisions arbitrals, però jo em vull fixar en un jugador, Vinicius. Un noi que m'irrita per irrespectuós, maleducat i per la seva hipocresia.
Jordi Padrosa - "Últimes paraules"
1 de març de 2024.
Ara fa uns quants anys, vaig comprar en una llibreria un llibre dedicat a les últimes paraules de persones rellevants. Tot i que us pugui semblar una mica escabrós el tema, i no us falta raó, us puc ben assegurar que ha estat una de les millors inversions de la meva vida. Mai per tants pocs diners havia tingut tantes hores d'entreteniment.
Marc Gafarot - Híperlideratges
29 de febrer de 2024.
Els lideratges a la política, així com a la vida, sempre són necessaris. Ara bé, l'híperlideratge que podem veure en societats autoritàries, o totalitàries, acaba sent molt nociu per a l'ésser humà i la societat. En aquest casos, els gustos i decisions del líder esdevenen en la correcció política i no admeten cap mena de matís i menys, de cap dissidència.
Núria Lisbona - "Regina Rodríguez Sirvent"
26 de febrer de 2024.
Aquest passat divendres a la tarda vaig poder assistir a un acte a l'Espai del Peix de Palamós. Dins del cicle de "Degustacions literàries", la Regina Rodríguez Sirvent va presentar 'Les calces al sol', el llibre més venut de la diada de Sant Jordi 2023. I per rematar-ho, amb un maridatge culinari amb en Quim Casellas i el seu equip. Quina nit!
Marta Bellvehí - "A partir d'ara"
22 de febrer de 2024.
La il·lustradora palamosina Marta Bellvehí va publicar ahir la seva segona novel·la. Es diu 'A partir d'ara' i és una ficció contemporània que explica la història de la Gin i en Bernat, dos joves que s'apropen a la trentena i decideixen anar a viure junts. Abans, però, volen fer un viatge al Perú. Emmascarats en el paper de turistes, descobreixen coses d'ells mateixos que els sorprendran.


Sèries

 • El debat (2012 - 2014)
  Programa informatiu. Programació d'hivern. Direcció i realització: Jordi Rodríguez i Carles Ribas. Realització tècnica: Abel Espinosa
 • Terra de Mar (2010 - 2012) Els fogons de l'Espai del Peix (2012 - 2013)
  Programa cultural sobre el patrimoni marítim. Programació hivern. Direcció i realització: Jordi Rodríguez i Carles Ribas Col·laboració: Jordi Salvador (2010 - 2012). Espai del Peix de Palamós (2012 - 2013). El programa es fa ressò de la identitat marinera de Palamós i vol ser un espai per divulgar coneixements i activitats sobre el patrimoni marítim del nostre litoral.
 • Palamós punt cat (2010 - 2013)
  Programa informatiu de divulgació dels serveis municipals. Programació hivern. Direcció i realització: Carles Ribas Reportatges sobre els serveis que realitzen les diferents àrees de l'Ajuntament, configurant un catàleg de tota la feina que fan cada un d'aquests departaments.
 • Entrevistes a grups locals (2010 - 2013)
  Secció musical. Programació hivern. Durada: 15 minuts Direcció: Abel Espinosa Un catàleg d'entrevistes als components dels grups locals de la zona.
 • El cafè de l'Orient (2003 - 2005)
  Direcció i presentació : Jordi Rodríguez Producció : Jordi Rodríguez, Pere Carreras, Josep Soldado i Manel Cerdà Realització tècnica : Óliver Martín i Abel Espinosa. Emissió : de dilluns a divendres, de les 16.00 a les 18.00 h. És segurament el magazín més complert i complexe que ha realitzat mai l'emissora.
 • Veus (2007)
  Programa d'entrevistes Realitzador de l'espai: Oriol Mas Realització tècnica: Abel Espinosa Durada: 10 minuts Producció i realització amb motiu del 25è. aniversari de 29 entrevistes a persones vinculades amb l'emissora i que donen una visió sectorial (pesca, indústria, turisme,etc) de l'evolució històrica de Palamós.
 • La dansa catalana (2009)
  Programa musical Direcció i presentació: Joan Teixidor Durada: 60 minuts
 • El Viatger (1989)
  Obra radiofònica Autor: Enric Álvarez. Veus: Miguel López, Martí Maria Un dels programes més antics que es conserven a la fonoteca de l'emissora.
 • Fil directe (1992 - 1993)
  Espai editorial d'opinió Direcció i edició: Manel Cerdà Espai dedicat a l'anàlisi de l'actualitat informativa d'interés general, sota el prisma de l'opinió personal de l'autor.
 • Trifàssic (1994 - 1997)
  Programa d'entreteniment Direcció i realització : Àlex Brull, Albert Font, Carles Ribas i Jordi Prat. Durada: 120 minuts Un programa molt `peculiar´ fruit del caràcter jove dels qui el feien a l´època.

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...