Palamós al dia (2022 - 2024)

Programa informatiu. Emissió: dilluns a les 12:05 h i en segona emissió a les 17.30h Direcció i presentació: Jordi Rodríguez i Carles Ribas.
Cada dilluns entrevistem als personatges de l’actualitat. Converses amb protagonistes del dia a dia. Una mirada amb profunditat als món professional, social o personal.
Mario Mercader - Escola Vedruna Palamós
El proper divendres 21 de juny serà el darrer dia com a director general de l'Escola Vedruna Palamós d'en Mario Mercader. Després de nou anys en el càrrec es jubila de director i al mateix temps, es prejubila de la seva feina com a docent. Des de la mateixa Escola Vedruna li hem fet una entrevista on hem repassat la seva trajectòria, i al mateix temps, hem aprofundit en els aspectes educatius que preocupen a famílies i professionals del sector.
Cristina Mañas i Sílvia Romero - Fira de la Gamba de Palamós
3 de juny de 2024.
Aquest proper dissabte arriba la novena edició de la Fira de la Gamba de Palamós, a la llotja del port pesquer. Un cop més, el públic podrà degustar la gamba de Palamós, feta a la planxa o com a ingredient principal de plats diversos, com ara arrossos, suquets, croquetes, mandonguilles o fideuàs. De tot plegat n'hem parlat amb la Cristina Mañas, gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós i la Sílvia Romero, tècnica de Turisme de l'Ajuntament de Palamós.
José Miguel Villar i Jesús Vieytes - SSIBE
27 de maig de 2024.
Les àrees bàsiques de salut que gestiona Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà despleguen des d'aquest mes de maig una campanya per reduir l'ús de les benzodiazepines, la família de fàrmacs que permet el tractament de l'ansietat o l'insomni. Avui ens han acompanyat el Dr. José Miguel Villar i el psicòleg Jesús Vieytes, per parlar-nos d'aquesta iniciativa preventiva impulsada per SSIBE.
Albert Matavera - Creu Roja Palamós
20 de maig de 2024.
El coordinador de Creu Roja Palamós, l'Albert Matavera, ha estat avui el convidat de l'espai "Palamós al dia". Amb ell hem parlat del concert que organitza l'enttitat aquest diumenge a les 7 de la tarda, "Gaudim bastons", així com del relleu que hi ha hagut a la presidència de Creu Roja, on Ramon Valls n'és el nou president en substitució d'Ernest Pi.
Raül Mata - Palamós Terra de Mar
13 de maig de 2024.
Aquest proper cap de setmana el port de Palamós viurà una nova edició del festival de cultura marinera, "Palamós Terra de Mar". Aquest any arribem a la dissetena edició d'un certamen que dedicarà bona part del programa a l'esport de la vela. En aquest sentit, el Museu de la Pesca exposarà una mostra amb projecció d'imatges sobre el Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós. Avui n'hem parlat del "Terra de Mar" amb en Raül Mata, Tècnic de Patrimoni del Museu de la Pesca.
Míriam Bouisson i Lourdes Galceran - Associació Viu Cultura
6 de maig de 2024.
L'Associació Viu Cultura organitzarà aquest dissabte que ve la sisena edició de la Fira del Conte de Palamós. Les activitats es faran al passeig del Mar, des de les 11 del matí i fins a última hora del vespre, amb l'objectiu de promocionar la literatura infantil i juvenil a través del conte. Avui n'hem parlat al nostre espai d'entrevistes amb la Míriam Bouisson i la Lourdes Galceran.
Dolors Joan i Carme Pantinat - Progat Palamós
29 d'abril de 2024.
Progat Palamós és una associació cívica que s'ocupa del control de les colònies de gats que viuen als carrers de la nostra vila. Avui la presidenta i la secretària de l'entitat, la Dolors Joan i la Carme Pantinat, respectivament, han estat entrevistades als nostres estudis per parlar-nos de la situació de l'entitat i de la problemàtica de la gran quanitat de colònies de gats que viuen a Palamós.
Fina Camós - Síndica de Greuges de Palamós
22 d'abril de 2024.
Fina Camós és la Síndica de Greuges de Palamós. Tot just la setmana passada, va presentar davant del Ple de l'Ajuntament de Palamós la seva memòria d'actuacions de l'any 2023. Avui als nostres estudis ens ha detallat a grans trets quines han estat les accions realitzades i el funcionament del dia a dia de la sindicatura de greuges municipal.
Francesc Magán i Jaume Sirvent - Assoc. Gent Gran de Palamós
15 d'abril de 2024.
Aquest diumenge té lloc a la Nau dels 50 metres la Diada de la Gent Gran. L'activitat, organitzada per l'Ajuntament i amb la col·laboració de l'Associació Gent Gran de Palamós, homentaja a les persones del municipi que enguany fan 80 anys. D'aquesta activitat i d'altres, n'hem parlat avui amb en Francesc Magán i en Jaume Sirvent, president i vicepresident de l'Associació Gent Gran de Palamós.
Martí Colls - Cercle Artístic de Palamós
8 d'abril de 2024.
Avui hem rebut la visita als nostres estudis d'en Martí Colls, secretari del Cercle Artístic de Palamós. Amb ell hem repassat les properes activitats que ha programat l'entitat cultural, com per exemple, el Concurs de Pintura Ràpida o els diferents cursos que es poden fer a la seu del Cercle Artístic de Palamós, al centre cultural del carrer Orient.
Sandra Roigé - Associació Palamosina d'Empresaris i Industrials
25 de març de 2024.
La Sandra Roigé, portaveu de l'Associació Palamosina d'Empesaris i Industrials, ha estat la convidada avui del programa "Palamós al dia". L'APEI diu que el nou polígon industrial és una necessitat real, que als empresaris que tenen terrenys a La Pietat els cal una resposta, i rebutja les tesis que parlen de mancomunar sòl amb altres municipis.
Antonio Ávila i Miquel Badosa - Agrupació Hostaleria Palamós
18 de març de 2024.
Avui han visitat els nostres estudis representants de l'Agrupació Hostaleria Palamós. L'Antonio Ávila, el seu president, i en Miquel Badosa, un dels seus integrants. Al llarg del programa han repassat les dificultats que afronta el sector de la restauració i l'hostaleria i quines són les mesures a adoptar per revertir la situació.
Gaspar Segués - ADF Gavarres Marítima
11 de març de 2024.
Aquest mes de febrer passat, l'Agrupació de Defensa Forestal Gavarres Marítima ha celebrat un aniversari molt assenyalat. L'entitat ja fa 20 anys que vetlla per la vigilància, la prevenció i la extinció d'incendis al medi natural. En un context de desestacionalització dels incendis forestals cada cop més acusada, l'ADF treballa tot l'any en accions preventives, ara més necessàries que mai amb l'agreujant de la sequera. Avui hem fet balanç dels 20 anys de l'entitat amb el seu coordinador, en Gaspar Segués.
Mònica Agustí i Gemma Coll - Associació Dones de Palamós
4 de març de 2024.
Aquest proper divendres es commemora el Dia Internacional de les Dones. Avui a l'espai d'entrevistes "Palamós al dia" ens han acompanyat la Gemma Coll i la Mònica Agustí, presidenta i vicepresidenta, respectivament , de l'Associació de Dones de Palamós. Una entitat que farà un reconeixement a sis dones del món de la dansa en un acte a l'Espai del Peix, a les 8 del vespre del divendres.
Norbert Torrecillas - Espai de Música de l'Escola Vedruna Palamós
26 de febrer de 2024.
Aquest any l'Espai de Música de l'Escola Vedruna celebra els seus vint-i-cinc anys de vida. Per aquesta ocasió, un dels actes commemoratius serà la representació que faran a La Gorga moltes de les persones que han passat durant aquest temps per l'espai musical. N'hem parlat des de l'Escola Vedruna amb el seu director i impulsor de l'Espai de Música, en Norbert Torrecillas.
Encarna Fernández i Anna Maria Carreño - Assoc. Donants de Sang a Palamós
19 de febrer de 2024.
Aquest proper dissabte està programada una jornada de donació de sang al Centre d'Atenció Primària de Palamós. Per aquest motiu, avui hem entrevistat als nostres estudis a l'Encarna Fernández i a l'Anna Maria Carreño, coordinadores de l'Associació de Donants de Sang a Palamós.
Salvi Ferrer i Jordi Lamuà - Colla del Testament
12 de febrer de 2024.
Després d'uns dies d'excessos i desenfrè, el Carnaval de Palamós encara ja la seva recta final. Protagonistes dels darrers actes del carnaval són la Colla del Testament, encarregats demà del Judici Sumaríssim i el dimecres de cendra de la mort de la reina Cris & Love i la posterior lectura del testament. Avui, rebem a dos dels integrants de la Colla del Testament, en Salvi Ferrer i en Jordi Lamuà, que ens faran cinc cèntims del què han preparat.
Cristina Gallego, Muntsa Abad i Alya Jabri - Carnaval de Palamós
5 de febrer de 2024.
El Carnaval de Palamós 2024 ja està en marxa. La colla Les Arreplegades regnarà aquests dies de festa i disbauxa al municipi sota el mandat de Cris & Love i Toni Hendrix. Avui hem parlat del carnaval amb representants de dues de les colles protagonistes del carnaval, la Cristina Gallego de "Quin Perill" i la Muntsa Abad i l'Alya Jabri, de la colla "La liada".
Dolors Ors - Comissió del Carnaval de Palamós
29 de gener de 2024.
Aquesta setmana torna una de les festes més esperades per molts palamosins i palamosines. Tot està preparat per a donar el tret de sortida aquest dissabte al Carnaval de Palamós 2024. Avui, la Dolors Ors, la presidenta de la Comissió del Carnaval de Palamós, ens ha explicat tots els detalls dels actes programats.
Lídia Guisado - Servei d'Igualtat de l'Ajuntament de Palamós
22 de gener de 2024.
A l'espai "Palamós al dia" d'aquest dilluns hem volgut conèixer a fons com funcionar el Servei d'Igualtat de l'Ajuntament de Palamós. Per aquest motiu hem entrevistat a la sevà tècnica, la Lídia Guisado. Ella ens ha explicat quines tasques fan des del departament i quines accions faran properament.
Jordi Rissech - Assoc. Tavernes, restaurants i locals d'oci nocturn de Palamós
15 de gener de 2024.
Avui ens ha visitat en Jordi Rissech, ell és el president de l'Associació de Tavernes, restaurants i locals d'oci nocturn de Palamós. Amb ell hem repassat la situació del sector en aquestes darreres festes de Nadal i quines expectatives tenen pels propers mesos.
Teresa Cuadrado - Servei Local de Català
8 de gener de 2024.
Teresa Cuadrado es jubila després de més de tres dècades dedicades a la formació i l'ensenyament del català. Des de fa 36 anys era la responsable del Servei Local de Català de Palamós que forma part de la xarxa d'oficines del Consorci per a la Normalització Lingüística. Durant aquest temps, Cuadrado ha fomentat el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua catalana en diversos àmbits.
Fani Fuertes - Càritas Interparroquial Palamós Sant Joan
18 de desembre de 2023.
La Fani Fuertes, coordinadora de Càritas Interparroquial de Palamós i Sant Joan, ha estat avui la convidada als nostres estudis. Aquesta entitat ofereix ajuda alimentària des del Centre de Distribució d'Aliments Albert Castejón, a un gran nombre de famílies de Palamós. Coincidint amb el Nadal, també amplien els dies del servei 'El Gínjol, espai lúdico-cultural', el servei de llibres i joguines de segona mà.
Antoni Romero, Joan Cama i Isabel Martí - Fira Nadalenca
11 de desembre de 2023.
Aquest diumenge, el carrer Major de Palamós acollirà per darrer cop la Fira Nadalenca que durant més de quatre dècades ha contribuit a recaptar fons per ajudar a les entitats que treballen amb persones amb divesitat funcional de la comarca del Baix Empordà. Avui n'hem fet un repàs d'aquest trajectòria amb l'Antoni Romero, un dels fundadors, Joan Cama, el president de l'Associació Fira Nadalenca i Isabel Martí, de l'Associació Grup de Teatre Els Cosinets.
Montse Darnaculleta - "Calonge Poble de Llibres"
4 de desembre de 2023.
Dimecres es posen en marxa els actes de celebració del segon aniversari del projecte "Calonge Poble de Llibres". Per aquest motiu avui ens hem desplaçat fins al poble veí per conèixer quines activitats s'han preparat, en un any, on els actes serviran per recaptar diners per a la Marató de TV3. Ens ho explica tot plegat la coordinadora de "Calonge Poble de Llibres", la Montse Darnaculleta.
Bakari Sagna - Cristina González - Lourdes Valls
27 de novembre de 2023.
L'Aula Musical de Palamós La Vila col·labora amb l'entitat 'Defar Dundu', de Calonge i Sant Antoni, en uns projectes solidaris a Gàmbia. Es tracta de propostes en què es treballen temes de salut comunitària, amb la música i al teatre com a vehicles per conscienciar la població autòctona. Avui n'hem parlat amb en Bakari Sagna, la Cristina González i la Lourdes Valls.
Carles Álvarez - Recapte d'Aliments a Palamós
20 de novembre de 2023.
La Fundació Banc dels Aliments està ultimant els preparatius per a la jornada solidària del Recapte d'Aliments, que es farà aquest proper cap de setmana. Ara mateix la preocupació és trobar voluntaris pels 8 supermercats de Palamós que participen en aquesta activitat benèfica i solidària. N'hem parlat amb el coordinador del Recapte d'Aliments a Palamós, en Carles Álvarez.
Josep Pascual
13 de novembre de 2023.
En Josep Pascual és la persona responsable de l'estació meteorològica de l'Estartit, i que fa dècades que medeix diferents paràmetres relacionats amb la temperatura de l'aire i de l'aigua, i altres fenòmens. Tot plegat li permet concloure que l'escalfament global del planeta és un fet, i que els seus efectes ja els notem en el nostre dia a dia.
Carmina Ontiveros i Ventura Puig - FECOTUR
6 de novembre de 2023.
Avui ens visiten la Carmina Ontiveros i en Ventura Puig, presidenta i gerent dinamitzador de FECOTUR, respectivament. Entre d'altres temes, parlarem de la "Comerçiada", l'activitat programada pel cap de setmana del 17 al 19 de novembre, impulsada per FOEG i amb la participació d'onze associacions de comerciants gironines.
Eli Fernàndez - "El Castanyot"
30 d'octubre de 2023.
'Les Nimfes' i els 'Txondos' organitzen demà dimarts 'El Castanyot', festa popular que agafa l'esperit de les tradicionals castanyades. Aquest any torna a la ubicació de la primera edició, l'aparcament de la Planassa, després que en les darreres es fes a la Nau dels 50 metres. Avui n'hem parlat amb l'Eli Fernàndez, de la colla Les Nimfes.


Sèries

 • Dialesport (1986 - 2002)
  Programa d’informació esportiva Direcció i realització : Lluís Frou, Pere Subirana, Jaume Mullor, Mario Robert, Albert Font, Abel Espinosa, Carles Ribas, Jordi Padrosa i Josep Soldado. ‘Dialesport’ és el nom dels programes d’informació esportiva, des de l’any 1986, quan Lluis Frou va presentar i dirigir els primers programes.
 • Crònica Nostra (1998-2004). L'Informatiu (2004-2012)
  Editors de l'informatiu des de l'any 1988: Lluís Frou, Manel Cerdà, Pere Subirana, Àngel Rodríguez, David Hornos, Joan Cama, Mario Robert, Josep Soldado, Pere Carreras, Jordi Rodríguez, Marc Boada i Carles Ribas. En les temporades en què s’ha emès, es va perfilar com un espai divulgatiu d’informacions d’interès essencialment local.
 • La Paradeta (1987 - 1991)
  Programa d’entreteniment Direcció i realització : Joan Cama Realització tècnica: Vicenç Calderon i Santi Zurita Durada: 180 minuts El primer programa magazín de tarda que va emetre l'emissora.
 • Segona Plana (1990 - 1997)
  Direcció i presentació: Joan Cama Control tècnic: Xavi Núñez, Óliver Martín i Abel Espinosa Emissió: de dilluns a divendres de 16.00 a les 18.00 h. El magazín precursor de la programació informativa i d'entreteniment de la franja de tarda, que encara avui es maté com l'oferta de contingut de l'emissora.
 • Reservat als socis (1997-1998)
  Programa d'entrevistes Direcció i realització: Dolors Martos Realització tècnica : Abel Espinosa i Óliver Martín Durada: 30 minuts Sèrie d'entrevistes a personatges locals d'aquells anys, relacionats amb les entitats socials locals.
 • Duduà (1990 - 1991)
  Programa d’entrevistes Direcció i realització : Manel Cerdà i Joan Cama Durada: 60 minuts Un programa d’entrevistes en directe realitzat mitjançant unitat mòbil des de terrasses de restaurants de Palamós.
 • La dansa catalana (2008)
  Programa musical Direcció i presentació: Joan Teixidor Durada: 60 minuts
 • Dedicat a la sardana (1989)
  Direcció i presentació: Manel Cerdà Producció: Josep Casas Durada: 30 minuts La primera sèrie que s'ha pogut conservar als arxius de l'emissora, dedicada íntegrament a la sardana.
 • Aquells meravellosos anys (2000 - 2007)
  Programa musical i informatiu Direcció i presentació : Jordi Prat Durada: 60 minuts Repassant els fets informatius més rellevants de l'any, amb un guió musical de gran qualitat.
 • Retransmissions esportives (1986 - 2017)
  El seguiment de les transmissions dels partits del primer equip del Palamós CF ha estat un objectiu de l’emissora. La disponibilitat de recursos financers i humans, han marcat els nivells d'ambició en cadascuna de les temporades.

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...