Tal com som (2018 - 2022)

Programa informatiu. Emissió: dilluns a les 12:05 h i en segona emissió a les 17.30h
Direcció i presentació: Jordi Rodríguez i Carles Ribas.
Cada dilluns entrevistem als personatges de l’actualitat. Converses amb protagonistes del dia a dia. Una mirada amb profunditat als món professional, social o personal.
Dra. Anna Ribera - Directora Assistencial de SSIBE
13 de juny de 2022.
Des de l'hospital de Palamós avui hem realitzat el darrer 'Tal com som' de la temporada d'hivern. Hem entrevistat a la Dra. Anna Ribera, Directora Assistencial de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, per saber com encara pateixen els efectes de la pandèmia de la COVID-19, així com els reforços que adopta l'entitat de cares als mesos d'estiu.
Toni Bachiller - FECOTUR
30 de maig de 2022.
L'Associació per al Foment Empresarial i el Turisme de Palamós, FECOTUR, té a dia d'avui més de 200 establiments de Palamós adherits. Avui a l'espai d'entrevistes "Tal com som", ens ha visitat el seu president, en Toni Bachiller, amb qui hem repassat la situació actual del comerç de Palamós, després d'haver patit durant dos anys els efectes de la COVID-19.
Francesc Magán - Associació Gent Gran de Palamós
23 de maig de 2022.
Després de dos anys de no haver pogut celebrar la seva festa anual com a conseqüència de la pandèmia, aquest diumenge l'Associació Gent Gran de Palamós podrà celebrar-la. Des del mateix local de l'entitat hem entrevistat al president de l'Associació, en Francesc Magán, per parlar de la cita d'aquest diumenge, però també de les activitats que realitzen periòdicament.
Pol Fages - Cambra de Comerç de Palamós
16 de maig de 2022.
Avui ens hem desplaçat fins a les oficines de la Cambra de Comerç de Palamós per entrevistar al seu president, en Pol Fages. Amb ell hem parlat del teixit econòmic i productiu de la comarca en un context complicat, sortint de la pandèmia i amb la crisi energètica i de preus actuals.
Raül Mata - Palamós Terra de Mar
9 de maig de 2022.
El festival mariner 'Palamós Terra de Mar' torna aquest cap de setmana vinent, ja amb el seu format habitual i sense restriccions motivades per la COVID-19. L'esdeveniment recupera els esquemes que coneixíem abans de la pandèmia, organitzant un munt d'activitats per posar en valor la cultura i les tradicions marineres del territori. Avui el tècnic de Patrimoni de Museu de la Pesca, en Raül Mata, ens n'ha donat tots els detalls.
Neus Serrano i Carme Àvila - 'Remendadores'
2 de maig de 2022.
Avui a l'espai "Tal com som" hem conegut un ofici que està en perill de desaparició i que encara avui és bàsic pel món pesquer. La Neus Serrano i la Carme Àvila, ara ja jubilades, han fet tota la vida de "remendadores", una feina que consisteix en reparar les xarxes que queden malmeses en el moment de pescar.
Fina Camós - Síndica de Greuges de Palamós
25 d'abril de 2022.
FIna Camós es va convertir ara fa un any en la Síndica de Greuges de Palamós. Passat aquest temps i un cop presentada la seva memòria anual d'actuacions en el Ple de l'Ajuntament de Palamós del passat mes de març, avui ha vingut als nostres estudis per passar balanç d'aquests dotze mesos al capdevant de la Sindicatura.
Judit Lloberol - Grup Costa Brava Centre
11 d'abril de 2022.
Els empresaris d'hostaleria de la Costa Brava centre esperen tenir una bona Setmana Santa, malgrat la inestabilitat geopolítica i la inflació de preus. El col·lectiu preveu ocupacions hoteleres per damunt del 60% entre avui i el dijous, i pics de fins al 90% entre el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua. La gerent del Grup Costa Brava Centre, la Judit Lloberol, ha estat la convidada de l'espai "Tal com som".
Felip Vergonyós i Alain Coste - Agrupació Hostaleria Palamós
4 d'abril de 2022.
Dos dels integrants de l'Agrupació Hostaleria Palamós, en Felip Vergonyós i l'Alain Coste, ens han explicat avui al programa d'entrevistes setmanals, 'Tal com som', la problemàtica que tenen els establiments de restauració i hostaleria, com a conseqüència de l'increment de preus. Principalment de l'energia, però també dels productes bàsics que han vist com han multiplicat el preu en poques setmanes.
Miquel Mir - Confaria de Pescadors de Palamós
28 de març de 2022.
Miquel Mir és el nou Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós en substitució de Toni Albalat, que ja havia exhaurit el seu mandat. Mir és el patró de l'embarcació d'arrossegament Solraig, i el seu equip directiu el completen Àngel Sales, com a Vicepatró primer, i Francesc Benaiges, segon. Avui a l'espai "Tal com som" l'hem entrevistat per conèixer els reptes que s'ha marcat en el seu mandat com a Patró Major.
Albert Matavera - Creu Roja Palamós
21 de març de 2022.
Palamós ja ha rebut 37 persones d'Ucraïna que han fugit de la guerra que es va desfermar quan el país va ser envaït per l'exèrcit rus. Gairebé totes elles s'han allotjat en cases de familiars seus o d'amics, que ja vivien a Palamós. Des del Servei de Ciutadania i Immigració es coordina acompanyament i assessorament a aquestes persones, en una tasca de la qual s'ocupa bàsicament Creu Roja Palamós. Avui ens ho ha explicat el seu coordinador, l'Albert Matavera.
Eva Tarrés - Associació Vincle
14 de març de 2022.
L'Associació Vincle i l'Ajuntament de Palamós han posat en marxa una iniciativa per poder crear una borsa de lloguer social. Les persones que posin algun pis buit en aquesta borsa tindran la garantia total de cobrament de la renda del lloguer, així com bonificacions de l'IBI o una assegurança a tot risc. La coordinadora a Palamós de l'Associació Vincle, l'Eva Tarrés, ens ho ha explicat avui.
Bru Duran - Taula Palamós Solidari
7 de març de 2022.
Des de la passada setmana, l'Ajuntament de Palamós ha habilitat un punt de recollida d'ajuda humanitària per Ucraïna, a les antigues oficines de la Fundació Vimar, a l'edifici cultural del carrer d'Orient. La tasca està coordinada entre l'Ajuntament i la Taula Palamós Solidari. Avui, en Bru Duran, un dels membre de l'entitat, ens ha parlat de com està funcionant aquesta iniciavita i com pot ajudar la gent de Palamós a la població d'Ucraïna.
Pere Coll i Jordi Lamuà - Colla del Testament
28 de febrer de 2022.
Després d'haver viscut un intens i divertit cap de setmana de carnaval, Palamós encara la recta final d'aquesta popular festa. Els actes clouran dimecres i la Colla del Testament en serà una de les protagonistes amb la "Processó Negra", un recorregut pels carrers de la vila amb l'objectiu de foragitar la pandèmia. Avui ens ho han vingut a explicar en Pere Coll i en Jordi Lamuà.
Joan Paradeda, Mireia Gironès i Maria Pérez - Colles Carnaval de Palamós
21 de febrer de 2022.
Aquest cap de setmana ja s'ha posat en marxa el Carnaval de Palamós. Avui ens han visitat en Joan Paradeda, de la colla "Els Passats de Voltes", la Mireia Gironès, de "Les Il·legals" i la Maria Pérez, de la colla "Les del 98". Hem repassat els actes i com viuen aquest carnaval, on recordem, només es faran actes a l'aire lliure.
Dolors Ors - Comissió Carnaval de Palamós
14 de febrer de 2022.
Aquest cap de setmana comença el Carnaval de Palamós 2022 amb dos esdeveniments festius i gastronòmics. Una arrossada popular a càrrec de la colla Les Folloneres, el dissabte, i el vermut al passeig del Mar que promouen Els Pirats, el diumenge. Avui parlem de tots els actes previstos i de com s'organitza aquesta festa amb la Dolors Ors, presidenta de la Comissió Carnaval de Palamós.
Èdgar Ortiz - Fundació Vimar
7 de febrer de 2022.
Avui ha visitat els nostres estudis el gerent de la Fundació Vimar, l'Èdgar Ortiz. La Fundació Vilagran-Maristany, referent al Baix Empordà en la cura de persones amb diversitat funcional i malaltia mental, posarà en marxa abans de l'estiu un nou Centre d'Atenció Especialitzada. Serà a Palafrugell, en un espai que l'Ajuntament d'aquest municipi els ha cedit recentment a la zona de la Bòbila. Es tracta d'un servei de dia per a usuaris amb un grau de discapacitat sever.
Fèlix Gubert, Francesc Sánchez i Jaume Tauler - 40 anys de Ràdio Palamós
31 de gener de 2022.
Aquest divendres passat va fer 40 anys del naixement de Ràdio Palamós. Del seu embrió, concretament. Aquell 28 de febrer del 1982 hi va haver la primera emissió de Ràdio Estudiantil de Palamós, un projecte engegat per un grup d'alumnes de l'escola Vedruna que van posar la primera pedra del que acabaria sent l'emissora pública del municipi. Des d'un primer moment, molts joves palamosins es van engrescar amb el projecte, en un moment en què Palamós estava molt mancat de referents culturals per a aquest segment de la població. Avui n'hem parlat amb Fèlix Gubert, Jaume Tauler i Francesc Sánchez Carcassés, tres dels primers col·laboradors que va tenir aquella incipient aventura radiofònica.
Toni Albalat - Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós
24 de gener de 2022.
Pràcticament un any després que s'anul·lés l'anterior a causa de la COVID-19, la passada setmaana es va posar en marxa un nou procés electoral per renovar els òrgans de govern de les confraries de pescadors catalanes. En el cas de la Confraria de Pescadors de Palamós, Toni Albalat, Patró Major des del 2016, ja ha anunciat que no es presentarà a la reelecció. Avui l'hem entrevistat des de la seu de la Confraria de Pescadors de Palamós.
Dra. Anna Ribera - SSIBE
17 de gener de 2022.
Avui ens hem desplaçat fins a l'Edifici Flèming de l'Hospital de Palamós per entrevistar a la Directora Assistencial de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, la Dra. Anna Ribera. Amb ella hem repassat la situació que viu l'entitat en aquest punt de la sisena onada del coronavirus i de les actuacions que la situació epidemiològica els obliga a realitzar.
Antoni Izquierdo - Restaurant Mas dels Arcs
10 de gener de 2022.
L'emblemàtic restaurant palamosí Mas dels Arcs va tancar ahir les seves portes després de més de 50 anys. Els seus propietaris, l'Antoni Izquierdo i l'Anna Palacios, enceten una nova etapa i dedicaran els seus esforços a impulsar els productes gourmet que ja porten elaborant des de fa uns quants anys. Per aquest motiu avui entrevistem des del Mas dels Arcs al seu xef i propietari, en Toni Izquierdo.
Josep Lloret - Comissió Cavalcada de Reis
3 de gener de 2022.
Aquest dimecres arriben Ses Majestats els Reis d'Orient per portar màgia i il·lusió a les llars de Palamós. Per fer possible aquesta activitat és bàsica la feina que fa la Comissió Cavalcada de Reis. Avui en Josep Lloret, un dels integrants de la Comissió, ens explicarà les novetats que s'han preparat, així com les recomanacions a seguir per tenir una cavalcada segura.
Very Best of 2021
27 de desembre de 2021.
Avui us oferim el darrer programa de l'any 2021 on hem fet balanç del més destacat del programa que cada dilluns ens apropa el dia a dia de l'actualitat palamosina.
Felip Vergoñós - Agrupació Hostaleria de Palamós
20 de desembre de 2021.
En Felip Vergoñós és el president de l'Agrupació Hostaleria de Palamós, una associació constituïda fa pocs dies i que té com a principal objectiu defensar els interessos de les empreses del sector, i fomentar la promoció econòmica de Palamós. La nova entitat arrenca amb uns 40 establiments associats.
Sònia Vivolas - Tècnica Igualtat Ajuntament de Palamós
13 de desembre de 2021.
El projecte ‘Maternitats (o no) amb mirada feminista’ presenta avui la projecció del video documental ‘Ventres de lloguer: gestació subrogada o explotació reproductiva?’. Aquesta serà la darrera activitat d’enguany i tindrà lloc a les set de la tarda als locals del Punt Jove de les Galeries Carme. Per aquest motiu avui entrevistem a la Tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament de Palamós, la Sònia Vivolas.
Dra. Anna Ribera - SSIBE
29 de novembre de 2021.
El programa d'avui l'hem realitzat des de l'Edifici Flèming, a la seu administrativa de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà. Amb la directora assistencial de l'entitat, la Dra. Anna Ribera, hem repassat la situació que pateix l'hospital i les àrees bàsiques que gestionen com a conseqüència del coronavirus i tot el que comporta, així com de la campanya de la grip d'aquest any.
Jordi Planas i Jordi Ros - Agenda Llatinoamericana 2022
22 de novembre de 2021.
Demà dimarts es presenta a l'Espai Jove de les Galeries Carme de Palamós la nova edició de l'Agenda Llatinoamericana per a l'any 2022. És una publicació internacional, en diferents llengües, i que vol conscienciar sobre la creixent diferència entre rics i pobres a nivell mundial. Avui ens han visitat en Jordi Planas, president de la Comissió Agenda Llatinoamericana i Jordi Ors, membre de la Taula Palamós Solidari.
Fani Fuertes i David González - Càritas Interparroquial Palamós Sant Joan
15 de novembre de 2021.
Càritas Interparroquial Palamós i Sant Joan realitza diferents activitats formatives, d'oci o cultura. A banda de la coordinació de l'Espai de Distribució d'Aliments 'Albert Castejón', també porten a terme el Servei d'Intervenció Educativa o els tallers de tatxí o el cicle, 'Descobrim la música'. Avui n'hem parlat amb la Fani Fuertes i en David González, la coordinadora i el dinamitzador de les activitats, respectivament.
Manel Moreno i Mar Muñoz - EmpoRderats
8 de novembre de 2021.
EmpoRdeats és una associació comarcal que treballa per la promoció de la igualtat i la no discriminació de les persones LGTBIq+. L'entitat vol fomentar llocs de socialització per al col·lectiu, treballar conjuntament amb les administracions per corregir els greuges que encara hi ha en temes de salut sexual o educació i fer acompanyament a persones del col·lectiu LGTBIQ+ i els seus familiars i amics per superar prejudicis i fomentar la cultura del respecte i la igualtat de drets. En Manel Moreno i la Mar Muñoz són el seu president i secretària, respectivament.
Eulàlia Puig i Susanna Cané - Associació d'Empresàries i Directives de l'Empordà
25 d'octubre de 2021.
Avui hem rebut la visita de l'Eulàlia Puig i la Susanna Cané, integrants de l'Associació d'Empresàries i Directives de l'Empordà. L'obejctiu d'aquesta associació és empoderar i potenciar el lideratge de la dona, i al mateix temps ser un referent per totes aquelles dones que tenen ganes de créixer com a persones, i alhora, fer créixer la seva empresa.


Sèries

 • Top25 - Top15 (1990 - 2001)
  Gènere: Musical Direcció i presentació: Isidor Arjona, Abel Espinosa, Pere Martí i Óliver Martín Durada: 60 minuts Els programes de llistes d'éxits de l'emissora. Conduïts per diferents locutors-col·laboradors, va ser present a les graelles de les diferents programacions des de 1990 fins 2001.
 • La taverna de l'Irlandès (2001 - 2003)
  Programa musical Direcció i realització: Jordi Prat Durada: 60 minuts Una sèrie de col·leccionista amb peces dedicades a figures tan diferents com Frank Sinatra, David Alvin o Bob Dylan.
 • Skandal (1994 - 2007)
  Programa musical Direcció i presentació: Xavi Montalban Durada: 120 minuts Programa musical especialitzat en la música ska, reaggae i oi! Aquest és un dels programes que més s'ha mantingut en antena a la graella del cap de setmana. En el decurs del programa s'informava de l'agenda de concerts organitzats a les comarques gironines, amb grups dels estils de música que tractava el programa.
 • Pentagrama (1997 - 2001)
  Equip: Jordi Carreras (97) Jaume Tauler (98) Manel Cerdà - Abel Espinosa - Marta Castelló - Cristina Rodríguez (99-01) Durada: 30 minuts Programa dedicat a la música a través de diferents seccions amb contingut, com entrevistes, llistes internacionals d'éxits, etc.
 • Marinesca (2001 - 2003)
  Programa d’entreteniment. Dirigit i presentat per Manel Cerdà Veus: Marina Antúnez, Isabel Verdaguer Realització tècnica: Abel Espinosa Durada: 30 minuts Reportatges, entrevistes, flashos informatius i consells sobre el món gastronòmic de la comarca.
 • Les Kimbambes (2002 - 2004)
  Programa cultural Direcció i realització: Pere Carreras Durada: 20 minuts Una sèrie sobre viatges a través del testimoni de viatgers que expliquen les anècdotes i les experiències viscudes amb consells pràctics per als qui decideixen fer un viatge i la producció musical al voltant d’estils i temes relacionats amb el viatge.
 • Històries viscudes (1998 - 2007)
  Programa musical Direcció i realització: Jordi Prat Durada: 60 minuts Un bon guió al servei de la música menys popular però que té el comú denominador de la qualitat.
 • Gent (1997-1999)
  Programa d’entrevistes Idea original: Manel Cerdà Direcció i Realització : Consol Martínez Realització tècnica : Abel Espinosa i Óliver Martín Durada: 30 minuts L'entrevista a una persona de Palamós, sense cap projecció ni càrrec, desconeguts per la gran majoria, però amb coses per explicar.
 • Naturalment (1997 - 1998)
  Programa informatiu de divulgació Dirigit i presentat: Josep Vilanova. Biòleg. Programa informatiu i divulgatiu Durada: 30 minuts La sèrie presentava, a través de blocs informatius i d’entrevistes, diferents temes. Residus, energies alternatives, espais naturals, etcètera.
 • Hostes vindran (1997- 2003)
  Programa d’entrevistes Realitzador de l’espai: Gerard Prohias Realització tècnica: Joan Cama (1997), Abel Espinosa (2002) Durada: 30 minuts Sèrie de programes del gènere d'entrevistes amb postproducció. Estrenat durant la programació de 1997. Guanyador del Premi Memorial Ignasi Ponti de l’any 1998.

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...