El Reportatge (2014 - 2017)

Programa informatiu. Emissió: dissabtes a les 11:15h i a les 14:15h. Diumenges a les 12:00h i a les 15:30h
El reportatge és una peça de deu minuts de durada. Recull un tema d’actualitat de la setmana i li dóna un tractament més aprofundit que no pas el que rep en qualsevol de les edicions diàries de l’Informatiu de Ràdio Palamós.
Participació ciutadana per prioritzar l'asfaltatge de carrers.
1 d'octubre de 2016.
L'Ajuntament de Palamós ha posat en marxa aquesta setmana un nou procés de participació ciutadana per prioritzar quins carrers del municipi s'asfaltaran en els pròxims tres anys. A diferència dels processos que s'havien fet en anys anteriors, en què els veïns triaven els carrers, ara hauran de valorar i votar uns criteris més genèrics. Mentre, l'Ajuntament enllestirà a final d'octubre els asfaltatges que quedaven pendents del procés participatiu de 2015.
Ànnia Català produeix el curt "Elefants blancs".
17 de setembre de 2016.
Els dies 4 i 5 d'octubre es farà el rodatge del curt 'Elefants blancs', basat en una obra d'Ernest Hemingway i que suposarà el debut com a director de l'actor català Artur Trias. El projecte està produït per la ganxona Ànnia Català, de l'empresa Català Productions, que ja es va encarregar del vídeo 'La Vida', de la Fundació Vilagran-Maristany i que va protagonitzar el cantant Miquel Abras.
El comerç de Palamós fa un bon balanç de l'estiu.
10 de setembre de 2016.
El Foment Empresarial del Comerç i el Turisme de Palamós, Fecotur, diu que la temporada comercial de l'estiu deixa bones sensacions. Quan encara falta per definir què donarà de si el mes de setembre, s'assegura que la campanya ha anat millor que la de l'any passat, i que dóna bones perspectives perquè la temporada d'hivern també remunti. Fecotur ha rematat la temporada d'estiu amb la celebració, aquest passat cap de setmana, de la Botiga al Carrer.
Campanya de la CUP en defensa de l'escola pública.
3 de setembre de 2016.
La CUP de Palamós i Sant Joan ha engegat una campanya de defensa de l'escola pública. El motiu és el fet que l'escola Vila-romà perdrà aquest pròxim curs una línia educativa de P3, com ja es va anunciar abans de l'estiu. La CUP insisteix en rebutjar el finançament públic d'escoles concertades i reclama que tots els recursos educatius de l'administració vagin a l'escola pública.
Palamós Lan Party 2016.
27 d'agost de 2016.
L'entitat Palamós Tecnofan organitzarà la segona edició de la Palamós Lan Party, de l'1 al 4 de setembre. Es tracta d'un ampli programa de propostes relacionades amb les noves tecnologies i la cultura digital. La Nau dels 50 metres acollirà cap a una quinzena d'espais amb activitats diverses, amb un important salt de quantitat i de qualitat en relació a l'edició de 2015.
"Pirineu de Girona Costa Brava. 51 rutes a peu, en bicicleta i en caiac".
20 d'agost de 2016.
El geògraf i guia de muntanya Sergi Lara, ha editat una guia amb 51 rutes de turisme i natura per a un ampli segment de públic. Des dels amants de l'excursionisme i el medi natural, fins als turistes que ens visiten buscant un producte més enllà del sol i la platja. Hi ha rutes per fer a peu, per anar en bicicleta i també per recórrer trams del litoral gironí en caiac.
Bona temporada turística a la Costa Brava.
13 d'agost de 2016.
El sector de l'hostaleria de la Costa Brava centre ha tingut uns bons registres d'ocupació els mesos de juny i juliol, que té previst confirmar també aquest mes d'agost. Els empresaris esperen completar una temporada turística bona, com ja van fer l'any passat, però no creuen que sigui una campanya per batre rècords. El sector de l'hostaleria del Baix Empordà confia que, més enllà dels pics del mes d'agost, la climatologia permeti que la temporada s'allargui el màxim possible durant el mes de setembre.
Associació Amics de les Illes Formigues.
6 d'agost de 2016.
Aquesta setmana s'ha presentat l'associació Amics de les Illes Formigues, una entitat cívica que neix per conscienciar sobre la necessitat de preservar el patrimoni natural del nostre litoral. El col·lectiu alerta del perill que suposa l'excessiva pressió que rep la zona de les illes Formigues i el seu entorn, i demana a l'administració pública que n'ordeni els usos i que faci complir l'estatus d'Espai d'Interès Natural que té aquesta zona.
Tercera edició del "Costa Brava Fashion Weekend".
30 de juliol de 2016.
El recinte del Collet de Sant Antoni tornarà a ser l'escenari del Costa Brava Fashion Weekend. Aquest esdeveniment de moda, cultura i gastronomia arriba ja a la tercera edició i es farà del 5 al 7 d'agost. La novetat d'aquest any és la col·laboració amb la prestigiosa 080 Barcelona Fashion Week, que exporta aquest segell fora de la capital catalana.
La recuperació de la nàutica d'esbarjo.
23 de juliol de 2016.
El sector nàutic a la Costa Brava confirma la recuperació apuntada en els últims anys, malgrat les vendes de vaixells es mantenen molt lluny de les extraordinàries xifres que hi va haver abans de l'inici de la crisi. El sector admet que allò no va ser del tot normal i ara aspira a situar-se en un nivell que es correspongui amb les condicions reals que hi ha al litoral gironí, tant pel que fa al nombre d'amarradors com de segones residències.
Aprovat el conveni per fer el pla especial del port.
16 de juliol de 2016.
El Ple de l'Ajuntament de Palamós va aprovar aquesta setmana el conveni que dóna el tret de sortida al procés de redacció del pla especial del port de Palamós. El pla especial del port de Palamós és un document que es va començar a tramitar ja fa disset anys i que en tot aquest temps no ha acabat de reeixir. Es tracta de crear una eina que delimiti clarament els usos que ha de tenir la zona portuària de Palamós.
Bus exprés entre Girona i Palamós.
9 de juliol de 2016.
La Generalitat ha posat en marxa el nou servei de bus exprés que comunica la ciutat de Girona amb els principals municipis de la Costa Brava centre. Aquest estiu hi haurà quatre expedicions diàries els caps de setmana i a partir del setembre se n'afegiran sis més els dies feiners. El servei preveu reduir de 22 minuts l'itinerari entre Girona i el litoral del Baix Empordà, a més de tarifes més barates.
Balanç del primer any de govern ERC - CiU.
18 de juny de 2016.
Ara fa un any de la constitució de la constitució de l’equip de govern format per Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència i Unió. Des del govern asseguren estar en la línia adequada per complir amb els compromisos electorals que van adquirir ara fa un any. Des de l'oposició, la resta de grups titllen el govern municipal d'inexpert i continuïsta. De tot plegat, us n'oferim un resum a "El Reportatge".
La reurbanització de la zona del Palmar.
4 de juny de 2016.
El carrer del Palmar és la principal inversió del pressupost municipal d'aquest any 2016. Del cost total de les obres, els veïns en pagaran una tercera part a través de les contribucions. L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, diu que el 61% dels veïns del Palmar pagarà menys de 300€ de contribucions especials per les obres d’aquest sector. El PSC, per la seva banda, confirma que presentarà una al•legació perquè l’equip de govern no utilitza diners de la Diputació per abaratir el cost de l’obra als veïns.
Descobreixen coralls d'aigua freda al fons marí del canyó de Palamós.
28 de maig de 2016.
Un equip científic de la Universitat de Barcelona ha descobert comunitats de coralls d’aigua freda al fons marí de l’anomenat canyó de la Fonera o de Palamós. Són espècies no massa freqüents a la Mediterrània perquè són pròpies de latituds més fredes. Es tracta d’un ecosistema marí molt vulnerable a l’activitat humana i que s’ha descobert amb les gravacions de vídeo d’un vehicle submarí per control remot. Us ho expliquem més a fons en el següent reportatge.
L'intent de fusió entre el Palamós CF i la UE Llagostera.
21 de maig de 2016.
Aquesta passada setmana s'ha produït una de les notícies més importants de la temporada a nivell esportiu. El dimarts, les directives dels dos clubs anunciaven la voluntat de fusionar els equips. Aquest principi d'acord hauria de ser ratificat pels socis del Palamós en una posterior assemblea de socis. Però tot es va trencar quan pocs minuts abans de la reunió informativa del dimecres es tenia coneixement de la inviabilitat del projecte per qüestions legals.
Palamós aposta per mantenir totes les línies escolars de P3.
14 de maig de 2016.
L’Ajuntament de Palamós va aprovar aquesta setmana una moció que demana no tancar cap línia escolar de P3 al municipi. El Departament d’Educació de la Generalitat va confirmar dimarts d'aquesta setmana a l’Ajuntament que la intenció és suprimir-ne una a l'escola pública, argumentant criteris demogràfics. La moció reclama també que es garanteixi el dret de les famílies a triar escola i a optar a places d’ensenyament públic.
Els municipis aniran junts contra els desnonaments i la pobresa energètica
7 de maig de 2016.
El municipalisme català es compromet a actuar de forma coordinada per donar continuïtat a les propostes per lluitar contra els desnonaments i la pobresa energètica. Els ajuntaments del país han estat representats en la cimera convocada per la Generalitat per acordar què fer després que el govern espanyol hagi portat al Constitucional una part de la Llei que dóna resposta a aquests reptes socials.
Temporada de creuers 2016.
30 d'abril de 2016.
El port de Palamós ha començat aquesta setmana la temporada de creuers 2016. Una campanya amb una trentena d'escales, set menys que l'any anterior, i una disminució de més del 40 per cent en el volum de passatgers. Menys vaixells i més petits però, per contra, més companyies de luxe i una capacitat adquisitiva dels turistes potencialment més gran. La temporada de creuers d'aquest any s'allargarà fins al dia 15 de novembre.
Enquesta conjuntura econòmica de les Cambres de Comerç de Palamós i Sant Feliu.
23 d'abril de 2016.
Gairebé la meitat de les empreses han augmentat la seva facturació durant l'any 2015, segons l'enquesta de conjuntura econòmica de les cambres de comerç de Palamós i Sant Feliu de Guíxols, que s'ha presentat aquesta passada setmana. Malgrat tot, les plantilles de treballadors i la capacitat d'inversió s'estabilitzen i preocupa l'estretor dels marges de beneficis i també l'increment dels costos de personal. Les cambres de Palamós i de Sant Feliu de Guíxols apleguen una demarcació formada per 14 municipis del Baix Empordà, el Gironès i La Selva.
Palamós s'afegeix a la demanda contra l'Estat pels crims del franquisme.
16 d'abril de 2016.
L’Ajuntament de Palamós es personarà com a demandant en la querella que tramita un jutjat argentí contra l’Estat espanyol pels crims del franquisme. El municipi s’afegeix així a les accions que Esquerra Republicana de Catalunya va iniciar l’any 2013 per l’afusellament de 45 alcaldes i 2 diputats d’aquesta formació, en la repressió que va seguir a la Guerra Civil Espanyola. Entre els afusellats hi havia els alcaldes de Palamós Josep Fàbrega i Pou i Dídac Garrell i Tauler.
Palamós ja porta les escombraries a Lloret de Mar.
9 d'abril de 2016.
Palamós ha començat a portar aquest mes d’abril les seves escombraries a la planta de tractament de Lloret de Mar. Palamós, que fins ara abocava a Solius, calcula que amb el nou sistema estalviarà 136.000€ en els pròxims quatre anys. Aquesta és la projecció que fa l’Ajuntament, tenint en compte el sobrecost que suposa traslladar els residus més lluny, però també l’estalvi respecte al què pagava per abocar-los a Solius. Palamós genera anualment unes 7.400 tones de residus urbans que, fins ara, es portaven a un abocador, on no se'ls feia cap mena de tractament. Amb el canvi a Lloret, la meitat d'aquest volum es podrà valoritzar i reciclar.
Balanç turístic de la Setmana Santa.
2 d'abril de 2016.
Palamós s'ha omplert de gom a gom amb els visitants d'aquests dies festius de Setmana Santa. A l'hora d'analitzar l'impacte econòmic d'aquest curt període de vacances, però, el balanç és desigual. El sector dels bars i els restaurants ha quedat molt més satisfet que el del comerç, que no acaba de recuperar el nivell de vendes, malgrat la gran afluència de gent.
Balanç Jornades d'Educació i Família 2016.
26 de març de 2016.
La passada setmana van acabar les Jornades d'Educació i Família, organitzades un any més pel Departament de Joventut de l'Ajuntament de Palamós. La pedagoga Anna Forés va ser l'encarregada de tancar el cicle amb una interessant conferència sobre la resiliència, la capacitat dels nens i els joves per superar les adversitats que els pot tocar viure. Les Jornades d'Educació i Família toquen temes relacionats amb els reptes de pares i educadors en la seva relació diària amb els fills i alumnes.
Vaga de metges a l'Hospital de Palamós.
19 de març de 2016.
El 60% dels metges de l'hospital de Palamós van fer dijous una aturada parcial convocada per Metges de Catalunya. La direcció de l'hospital rebaixava aquesta participació per sota del 30%. Van ser quatre hores de vaga que, segons els metges, han de servir per reactivar les negociacions laborals que hi ha pendents amb la direcció de l’hospital palamosí. Els metges defensen que les guàrdies siguin presencials i que els facultatius de més de 50 anys no en facin, entre d'altres demandes.
Comencen les visites al Claustre del Mas del Vent.
12 de març de 2016.
Aquest cap de setmana han començat les visites guiades públiques al claustre del Mas del Vent. Se’n faran dues ara, març i abril, i dues més després de l’estiu, octubre i novembre. Són visites per a grups d’un màxim de 25 adults i 10 menors, al preu de 20 i 10 euros, respectivament. A banda, després de Setmana Santa es programaran quatre visites adreçades exclusivament a alumnes de primària de les escoles de Palamós.
ADF Gavarres Marítima.
5 de març de 2016.
L'objectiu de les Associacions de Defensa Forestal és treballar per tenir l'entorn forestal gestionat, prevenir incendis i, en el cas que es produeixin, que la seva propagació sigui mínima i se'n faciliti l'extinció. Per a fer això l'ADF Gavarres Marítima s'ha fixat la creació d'una brigada forestal permanent, amb la contractació d'un cap que pugui coordinar les seves actuacions. En el següent reportatge us en donem tots els detalls.
Palamós perd els actes principals del MIC.
27 de febrer de 2016.
Palamós no serà la seu dels principals actes del MIC, el mundialet de futbol de base de la Costa Brava. Es tracta de l'acte inaugural i de les finals del torneig, que es feien a l'Estadi Municipal Palamós-Costa Brava des de fa 14 anys. La falta d'aforament de l'estadi, sobretot des que s'hi han posat seients, és l'argument que ofereix l'organització del MIC, que traslladarà aquests actes a l'estadi de Montilivi, a Girona.
Dr. Bonaventura Clotet.
20 de febrer de 2016.
El cap de la Unitat de VIH de l’hospital Trias i Pujol, el doctor Bonaventura Clotet, ha fet aquesta setmana una conferència divulgativa a l’hospital de Palamós. El doctor Clotet, una de les referències mundials en la lluita contra la SIDA, ha exposat l’estat actual de la recerca per combatre i prevenir la malaltia. La conferència ha estat organitzada pel Servei de Medicina Interna de l’hospital. La feina dels investigadors i de les empreses farmacèutiques ha possibilitat, amb el temps, que la SIDA s'hagi convertit en una dolència crònica.
Relleu del Síndic de Greuges de Palamós.
13 de febrer de 2016.
Després d'onze anys en el càrrec, Jordi Sistach ha deixat de ser el Síndic de Greuges de Palamós. David Sagrera és des d'aquest passat dimarts, el nou Síndic de Greuges de Palamós. Sagrera, és una persona socialment molt activa i lligada al teixit d'entitats de Palamós. Ha estat el president de Gespa Teatre i ha col·laborat en iniciatives com el Projecte Educatiu de Ciutat o en els processos de participació ciutadana.


Sèries

 • La dansa catalana (2010 - 2024)
  Programa musical Direcció i presentació: Joan Teixidor Durada: 60 minuts Programa dedicat al món de la sardana amb diferents apartats : biografies de compositors, novetats musicals i tota la informació de l’agenda sardanista.
 • L'informatiu de Ràdio Palamós (2014 - 2024)
  Programa informatiu. Emissió: de dilluns a divendres a les 13:00 h i en una segona edició a les 17:00 h
  Direcció i presentació: Jordi Rodríguez i Carles Ribas.
 • Fila Zero (2014 - 2024)
  Programa cultural. Emissió: divendres a les 12:05 h i en una segona edició a les 17.30 h
 • Infopòdcast (2024)
  Pòdcast informatiu. Publicació: de dilluns a divendres a les 10:30
  DIrecció i presentació: Carlos Ribas
  Realització tècnica: Yolanda Aguilar
 • El berenar (2022 - 2024)
  Programa d'opinió. Emissió: dijous a les 17:30 h - Repetició a les 23:20h Direcció i presentació: Jordi Rodríguez i Carlos Ribas
 • Juguem a casa (2022 - 2024)
  Programa informatiu esportiu. Emissió: dijous a les 12:05 h . Repetició a les 23:45 h Direcció i presentació: Jordi Rodríguez i Carles Ribas.
 • Cafè amb llet (2022 - 2024)
  Espais d'opinió. Emissió de dilluns a divendres a l'informatiu de les 9 del matí
 • Preguntes (2014 - 2024)
  Programa informatiu. Emissió: dimarts i dimecres a les 12:05 h i en segona emissió a les 17.30h
  Direcció i presentació: Jordi Rodríguez i Carles Ribas.
 • Palamós al dia (2022 - 2024)
  Programa informatiu. Emissió: dilluns a les 12:05 h i en segona emissió a les 17.30h Direcció i presentació: Jordi Rodríguez i Carles Ribas.
 • Programes especials informatius
  Al llarg de la seva història, l'emissora ha realitzat diversos programes informatius amb motiu d'aconteixements especials: plens monogràfics, debats electorals, el referéndum de Castell,... etc. Els programes especials informatius han estat majoritàriament, retransmissions en directe amb motiu d'actes i esdeveniments de significativa importància pel nostre municipi.

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...