Terra de Mar (2010 - 2012) Els fogons de l'Espai del Peix (2012 - 2013)

Programa cultural sobre el patrimoni marítim. Programació hivern. Direcció i realització: Jordi Rodríguez i Carles Ribas Col·laboració: Jordi Salvador (2010 - 2012). Espai del Peix de Palamós (2012 - 2013). El programa es fa ressò de la identitat marinera de Palamós i vol ser un espai per divulgar coneixements i activitats sobre el patrimoni marítim del nostre litoral.
Palamós és un municipi amb un extraordinari vincle amb el mar i, per tant, amb tota la cultura que n’està relacionada. El programa dóna protagonisme als plats que es couen a l’Espai del Peix, de la mà dels seus cuiners.. alhora que parlem de les experiències que n’han sortit d’aquest equipament.
Els millors peixos i receptes per a l'estiu.
14 de juny de 2013. Amb els cuiners Ramon Boquera i Joan Cuadrat tanquem la temporada repassant quines espècies de peix i receptes ens poden interessar més a l'estiu.
Activitats Espai del Peix.
7 de juny de 2013. Els cuiners de l'Espai del Peix, Ramon Boquera i Joan Cuadrat, ens posen al dia de les properes activitats que tenen preparades des de l'Espai del Peix.
Receptes de cuina marinera.
31 de maig de 2013. El cuiner de l'Espai del Peix, Ramon Boquera, ens ofereix en el programa d'aquesta setmana, diverses receptes de cuina marinera amb la gamba com a protagonista.
Propostes de cuina marinera.
24 de maig de 2013. Ramon Boquera i Joan Cuadrat, cuiners de l'Espai del Peix de Palamós, ens expliquen les darreres activitats realitzades, com per exemple, l'edició de Cuines del Món dedicada a Itàlia.
Palamós Terra de Mar.
17 de maig de 2013. Aquest cap de setmana, Palamós acull una nova edició del festival 'Palamós Terra de Mar'. Els cuiners de l'Espai del Peix, en Joan Cuadrat i en Ramon Boquera, ens expliquen el paper de l'Espai del Peix al 'Terra de Mar'
L'ofici de mariscador.
10 de maig de 2013. Avui convidem des dels Fogons de l'Espai del Peix, al mariscador més veterà de Palamós, en Jandro Garcia. Amb l'ajuda d'en Joan Cuadrat, xef de l'Espai del Peix, coneixerem a fons la dura feina del mariscador.
L'ofici de sommelier.
3 de maig de 2013. Marta Arenas, enòloga i sommelier del Celler Can Sais de Vall-llobrega, acompanya al cuiner de l'Espai del Peix Joan Cuadrat, per explicar-nos com maridar vins i cuina marinera.
L'ofici de pescador.
26 d'abril de 2013. En el programa d'aquesta setmana, convidem al pescador Francesc Subirats qui ens explicarà més a fons el seu ofici. Comptarem com sempre, amb l'ajuda d'en Joan Cuadrat, cuiner de l'Espai del Peix.
L'ofici de peixater.
19 d'abril de 2013. El cuiner de l'Espai del Peix de Palamós, en Joan Cuadrat, ve acompanyat del peixater Juli Torrent, amb qui coneixerem més a fons aquest ofici. També repassarem els diferents actes organitzats per l'Espai del Peix.
Cuina d'aprofitament.
12 d'abril de 2013. El cuiner de l'Espai del Peix de Palamós, Joan Cuadrat, ens explicarà receptes de cuina d'aprofitament. Receptes senzilles i efectives que us sorprendran.
'Menja't el mercat'.
5 d'abril de 2013. El cuiner de l'Espai del Peix, Joan Cuadrat, ens explica en el programa d'aquesta setmana les receptes que es van cuinar en la primera sessió de l'activitat 'Menja't el mercat'.
Diferència cuina tradicional i cuina de restaurant.
22 de març de 2013. Joan Cuadrat, cuiner de l'Espai del Peix de Palamós, ens parla en el programa d'aquesta setmana de la relació entre la cuina tradicional marinera i la cuina de restaurant.
Peix en temps de veda.
15 de març de 2013. El cuiner de l'Espai del Peix, Joan Cuadrat, ens explicarà quin peix es pot comprar en setmanes de veda pesquera. Farem dues receptes, amb pop i tonyina per llepar-se els dits.
Recepta de bacallà.
1 de març de 2013. En plena quaresma, el cuiner de l'Espai del Peix, Joan Cuadrat, ens ofereix una fantàstica recepta amb el bacallà com a protagonista.
Propers actes de l'Espai del Peix.
22 de febrer de 2013. Amb l'ajuda d'en Joan Cuadrat, cuiner de l'Espai del Peix de Palamós, farem un repàs als actes que protagonitzarà aquest equipament durant la pròxima setmana.
Receptes de peix amb verdures.
15 de febrer de 2013. Ramon Boquera, cuiner de l'Espai del Peix de Palamós, ens ofereix unes fantàstiques receptes de peix amb verdures per llepar-se els dits.
Receptes amb maires.
8 de febrer de 2013. El cuiner de l'Espai del Peix de Palamós, en Ramon Boquera, ens ofereix en el programa d'aquesta setmana dues interessants receptes amb la maire com a protagonista.
Receptes de peix blau.
1 de febrer de 2013. Els cuiners de l'Espai del Peix, en Ramon Boquera i en Joan Cuadrat, ens ofereixen en el programa d'avui, dues receptes per a cuinar peix blau.
L'Espai del Peix i la Confraria de Pescadors.
25 de gener de 2013. Els cuiners de l'Espai del Peix, en Joan Cuadrat i en Ramon Boquera comparteixen espai en aquesta ocasió amb el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Francesc Benaiges.
Formes de conservar el peix.
18 de gener de 2013. El cuiner de l'Espai del Peix, Ramon Boquera, ens explica en el programa d'aquesta setmana, diferents maneres per a conservar el peix.
La veda de les barques d'arrossegament.
11 de gener de 2013. Aquesta setmana les barques de pesca d'arrossegament han començat una veda que durarà un mes. Tot i això, l'Espai del Peix continua amb la seva àmplia oferta d'activitats.
Menú per a la Diada de Reis.
4 de gener de 2013. Avui tanquem el cicle dedicat als menús de festes nadalenques. El cuiner de l'Espai del Peix, Ramon Boquera, ens ofereix un parell de propostes per a un fantàstic menú la Diada de Reis.
Menú de cap d'any.
28 de desembre de 2012. En el darrer programa de l'any, en Ramon Boquera, cuiner de l'Espai del Peix, ens explicarà receptes per a fer un menú de cap d'any fantàstic.
Receptes nadalenques.
21 de desembre de 2012. El cuiner de l'Espai del Peix, Ramon Boquera, ens farà avui la segona entrega de les receptes nadalenques que vam iniciar la passada setmana.
Menús nadalencs.
14 de desembre de 2012. El cuiner de l'Espai del Peix, Ramon Boquera, ens proposa un parell de plats molt atractius per a fer un bon menú nadalenc.
Tallers nadalencs.
7 de desembre de 2012. L'Espai del Peix organitza una sèrie de tallers nadalencs en aquestes properes dates. Els seus cuiners, Joan Cuadrat i Ramon Boquera ens en donen tots els detalls.
Possibilitats culinàries de la melva.
30 de novembre de 2012. Els cuiners de l'Espai del Peix, Joan Cuadrat i Ramon Boquera ens parlaran de les múltiples possibilitats culinàries de la melva, un peix blau bo i barat.
Receptes de temporada.
23 de novembre de 2012. Amb l'ajuda d'el cuiner de l'Espai del Peix, Joan Cuadrat, us explicarem tres receptes amb productes típics d'aquesta temporada, com per exemple els bolets.
Actes promocionals de l'Espai del Peix.
16 de novembre de 2012. Darrerament, l'Espai del Peix ha estat present a diverses fires, com a Olot o a l'Algarve (Portugal). Un dels cuiners de l'Espai del Peix, en Ramon Boquera, ens explica els detalls d'aquestes activitats promocionals.
La vessant pedagògica de l'Espai del Peix de Palamós.
9 de novembre de 2012. En l'edició d'avui dels 'Fogons de l'Espai del Peix', volem conèixer quina és la vessant pedagògica de l'Espai del Peix. Per això ens visita la Glòria Ñaco, tècnica en difusió del Museu de la Pesca.


Sèries

  • La dansa catalana (2010 - 2024)
    Programa musical Direcció i presentació: Joan Teixidor Durada: 60 minuts Programa dedicat al món de la sardana amb diferents apartats : biografies de compositors, novetats musicals i tota la informació de l’agenda sardanista.
  • El berenar (2022 - 2024)
    Programa d'opinió. Emissió: dijous a les 17:30 h - Repetició a les 23:20h Direcció i presentació: Jordi Rodríguez i Carlos Ribas
  • Cafè amb llet (2022 - 2024)
    Espais d'opinió. Emissió de dilluns a divendres a l'informatiu de les 9 del matí
  • L'informatiu de Ràdio Palamós (2014 - 2024)
    Programa informatiu. Emissió: de dilluns a divendres a les 13:00 h i en una segona edició a les 17:00 h
    Direcció i presentació: Jordi Rodríguez i Carles Ribas.
  • Juguem a casa (2022 - 2024)
    Programa informatiu esportiu. Emissió: dijous a les 12:05 h . Repetició a les 23:45 h Direcció i presentació: Jordi Rodríguez i Carles Ribas.
  • Infopòdcast (2024)
    Pòdcast informatiu. Publicació: de dilluns a divendres a les 10:30
    DIrecció i presentació: Carlos Ribas
    Realització tècnica: Yolanda Aguilar
  • Preguntes (2014 - 2024)
    Programa informatiu. Emissió: dimarts i dimecres a les 12:05 h i en segona emissió a les 17.30h
    Direcció i presentació: Jordi Rodríguez i Carles Ribas.
  • Palamós al dia (2022 - 2024)
    Programa informatiu. Emissió: dilluns a les 12:05 h i en segona emissió a les 17.30h Direcció i presentació: Jordi Rodríguez i Carles Ribas.
  • Fila Zero (2014 - 2024)
    Programa cultural. Emissió: divendres a les 12:05 h i en una segona edició a les 17.30 h
  • Ple al 15 (2019 - 2023)
    Magazine d'estiu. Emissió: de dilluns a divendres de les 12:00 a les 13:00 hores
    DIrecció i presentació: Jordi Rodríguez i Carlos Ribas
    Realització tècnica: Abel Espinosa i Yolanda Aguilar

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...