'FITAG als municipis' arriba a Palamós amb els asturians La Peseta

30/08/2018 Cultura


La formació amateur asturiana La Peseta actua avui a La Gorga.

La formació amateur asturiana La Peseta actua avui a La Gorga.

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona arriba avui a Palamós a través de la fórmula 'FITAG als municipis'. L'obra seleccionada per representar a La Gorga, a partir de dos quarts de nou d'aquest vespre, és 'Persona, yo y nosotros al mismo tiempo', a càrrec de la companyia asturiana La Peseta. Es tracta d'una peça que aborda de manera àcida i còmica el futur de la cultura i de les polítiques culturals.

El FITAG no vol ser només un aparador del teatre amateur català i internacional, sinó que també pretén ser un motor de creativitat i dinamització cultural. En aquest sentit, posa en contacte agrupacions teatrals de diferents llocs perquè interactuïn. A Palamós, l'agrupació teatral acollidora és Gespa Teatre. La seva funció és rebre la companyia visitant i ajudar-la en el seu muntatge, convertint-se així en ambaixadora del FITAG a Palamós. En aquest cas la formació convidada és la companyia de Gijón La Peseta que representarà l'obra 'Persona, yo y nosotros al mismo tiempo'. L’obra planteja les ansietats i pors amb què convivim diàriament: des de les pors més quotidianes fins a les més transcendentals. Aquestes pors i ansietats, amanides amb un gran sentit de l’humor, seran el mòbil de tota la història, i es veuran reflectides en el matrimoni d’Ana i Juan i en tots els personatges que es mouen al seu voltant: família, amics i companys. L'obra treballa en dues dimensions. La relació de cada personatge amb la resta, i amb ell mateix.
La representació de 'Persona, yo y nosotros al mismo tiempo' a La Gorga comença a dos quarts de nou i l'entrada val cinc euros. Martí Peraferrer, director del FITAG, destaca la importància del teatre amateur en la cultura local.El FITAG està organitzat per la Diputació de Girona i s'allargarà fins a aquest cap de setmana. La major part de les representacions es fan a la ciutat de Girona però el programa 'FITAG als municipis' porta el festival a deu localitats més de la demarcació, entre elles Palamós.Resultats:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...