Rehabilitaran l'antiga fàbrica Tauler, catorze anys després de cessar l'activitat.

17/10/2008 Obres i Urbanisme


La fàbrica Tauler de Palamós.

La fàbrica Tauler de Palamós.

L’Ajuntament de Palamós ha concedit llicència per a les obres de reforma i conservació de l’immoble de la fàbrica Tauler. Aquest emblemàtic edifici del carrer d’Enric Vincke, va ser construït a finals de segle XIX i està inclòs en el catàleg patrimonial del municipi. Va ser la seu d’una fàbrica de suro i estava en desús des de l'any 1994. Ara, la família Tauler, que manté la propietat de l'edifici, ha decidit llogar-lo a una societat dedicada al disseny d'interiors i que utilitzarà aquest espai com a oficina i punt de consulta dels seus projectes. El pas previ, obviament, és rehabilitar l'edifici, que ara mateix està força deteriorat. La societat Cantata BWV 63 hi invertirà 96 mil euros. El projecte ha estat redactat per l'arquitecte Josep Pla Sola-Morales i ja disposa de la llicència d'obres de l'Ajuntament de Palamós. Josep Buxeda és el regidor d'Urbanisme.
CITA JOSEP BUXEDA 1
La fàbrica Tauler és un dels darrers vestigis del passat industrial de Palamós. Es tracta d'un element arquitectònic catalogat i, com a tal, les actuacions que s'hi facin han de ser especialment curoses, explica Josep Buxeda.
CITA JOSEP BUXEDA 2
La fàbrica Tauler va ser una iniciativa de Remigi Tauler, un dinàmic empresari palamosí, interessat també en el món de les arts. Tauler va néixer al 1867 i va morir al 1923. L'edifici i la fàbrica, dedicada a la producció de taps de suro, es van posar en marxa l'any 1893. Tres anys més tard, l'industrial hi va fer també la seva vivenda. La fàbrica Tauler va ser una de les construccions emblemàtiques de l'eixample industrial de Palamós, tot i que no va arribar mai a tenir les dimensions de Vincke o Armstrong. La indústria surera de la família Tauler va estar en funcionament fins a l'any 1994. Un segle d'activitat en que va viure tots els alts i baixos de la industria de la manufactura del suro.


Josep Buxeda 1


Josep Buxeda 2Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...