El palamosí Josep Bou opina sobre la condemna a l'Estat per no investigar presumptes tortures

03/11/2004


El palamosí Josep Bou, un dels independentistes catalans detinguts l'any 92 per ordre del jutge Baltasar Garzon, s'ha mostrat avui moderadament satisfet per la sentència que condemna l'Estat espanyol per no investigar les presumptes tortures que van denunciar els detinguts. Bou ha valorat positivament la resolució del Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg però creu que difícilment els podrà compensar dels danys patits.El Tribunal ha estimat la demanda de 15 dels detinguts en l'operació policial realitzada l'any 92 entre les files de l'independentisme català. Els demandants van denunciar haver rebut tortures durant els dies que van estar detinguts. La seva reclamació no va ser atesa pels tribunals espanyols i, finalment, van portar el cas al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg. Aquesta instància ha condemnat ara l'Estat espanyol per no haver investigat les denúncies. El Govern haurà de pagar una indemnització de vuit mil euros a cada demandant. Un d'ells és el palamosí Josep Bou, que demà passat complirà 79 anys. El veterà independentista ha dit avui que la sentència està bé però que no compensa els danys patits.
CITA JOSEP BOU 1
Val a dir també que la resolució del Tribunal d'Estrasburg considera que l'existència de les presumptes tortures no es pot demostrar. Josep Bou no hi està gens d'acord.
CITA JOSEP BOU 2
Cal recordar que una part dels detinguts el 1992 van ser condemnats per col·laborar amb la desapareguda organització armada Terra Lliure. Després, l'Estat els va indultar.


Tall Josep Bou 1


Tall Josep Bou 2Totes les notícies:


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...