Presentat el projecte d'ordenació de Castell

07/09/2017 Medi Ambient


El tècnic municipal de Medi Ambient, Josep Vilanova, comenta aspectes del projecte amb l'alcalde de Palamós, Lluís Puig.

El tècnic municipal de Medi Ambient, Josep Vilanova, comenta aspectes del projecte amb l'alcalde de Palamós, Lluís Puig.

La Generalitat i l'Ajuntament de Palamós han presentat avui el projecte de restauració i ordenació del pla i el paratge de Castell. És un conjunt d'actuacions valorades en 743 mil euros que inclouen traslladar l'actual aparcament, millorar els accessos a la platja i restaurar zones de bosc i la riera de Castell. Les actuacions previstes començaran a principis del 2018 i es preveu que estiguin enllestides a finals de l'any vinent.

L'actual aparcament temporal de Castell rep una afluència d'uns 50.000 cotxes cada estiu. L'objectiu és desplaçar-lo uns 350 metres terra endins. La nova àrea, amb una superfície útil d'1'7 hectàrees i una capacitat per a 660 cotxes, estarà dotada d'unes motes i d'unes mitjaneres amb arbres i arbust, que ajudaran a la seva integració en el paisatge i a reduir-ne l'impacte visual. Per l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, l'impacte que rep Castell obligava a repensar l'ordenació de l'espai.Un camí paral·lel a la riera facilitarà el trànsit de persones entre l'aparcament i la platja. En aquesta zona de transició es farà també una restauració dels boscos existents, amb la formació d'un petit sistema dunar darrere la platja. Així mateix es restaura la riera de Castell amb la recuperació de vegetació autòctona, en detriment d'una espècie invasora com és la canya americana. El projecte que s'ha presentat avui l'ha redactat el prestigiós paisatgista gironí, Martí Franch. Ell ha explicat quin ha estat el doble objectiu del seu treball.El cost de la reordenació de Castell és de 743 mil euros. Un 50 per cent l'aporta el municipi a través del benefici de l'explotació de l'aparcament de Castell. La resta ve del Pla de foment territorial del turisme de la Generalitat. Escoltem Carme Rubió, subdirectora general de desenvolupament Turístic del Govern.A aquest projecte se li suma el de potenciar el camí de ronda litoral, donant-li continuïtat entre Palamós i Castell, i que converteixi aquest àmbit en la porta d'entrada litoral al municipi. És una actuació prevista pel període 2018-2020, amb un cost que supera el milió d'euros, la meitat aportats per fons de la Unió Europea.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...