Mosquito Alert presenta una nova eina de gestió contra el mosquit tigre

22/05/2017 Medi Ambient


Les acumulacions d'aigua afavoreixen la cria de larves de mosquit tigre.

Les acumulacions d'aigua afavoreixen la cria de larves de mosquit tigre.

La plataforma Mosquito Alert, que treballa des de fa nou anys recollint dades sobre el mosquit tigre a partir de la col•laboració ciutadana, acaba d’estrenar una nova eina de gestió. És un aplicatiu que permet controlar en temps real la xarxa pública d’embornals de 120 municipis. Aquests elements urbans solen acumular aigua i, per tant, són especialment sensibles a la cria de larves de mosquit tigre.

El mosquit tigre és una espècie implantada a la demarcació de Girona des de fa anys, per bé que està sota control. Des de l'any 2008, la plataforma Mosquito Alert combat aquesta espècie invasora a partir del concepte de la ciència col·laborativa. Això vol dir implicar la ciutadania en la prevenció i en la lluita contra el mosquit tigre, a través d'una aplicació mòbil que permet recollir dades que després són analitzades pels científics, que poden elaborar mapes de risc. Això permet les administracions aplicar mesures per limitar la proliferació del mosquit tigre. El director de Mosquito Alert, Frederic Bartumeus, parla d'aquesta nova eina complementària que ofereix la plataforma.La nova eina permet controlar en temps real la xarxa pública d'embornals de 120 municipis, per saber si presenten acumulació d'aigua i si són o no punts de risc de cria de larves de mosquit tigre. Mosquito Alert compta amb 3.500 membres actius que han permès localitzar més de 8.000 punts amb presència de mosquits. L'objectiu és seguir creixent, segons Frederic Bartumeus.El mosquit tigre està considerat un problema de salut pública i la Generalitat té interès a aprofitar l'aplicatiu de Mosquito Alert per elaborar un mapa de possibles casos d'infecció de malalties tropicals.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...