Amics de les Illes Formigues programa una xerrada sobre la troballa del vaixell romà

22/02/2017 Medi Ambient


L'entitat s'ha creat per preservar l'espai natural de les Illes Formigues.

L'entitat s'ha creat per preservar l'espai natural de les Illes Formigues.

L’Associació Amics de les Illes Formiques ha programat ja el segon acte públic des que es va fundar, l’estiu de l’any passat. L’acte es farà el dijous 2 de març i consistirà en una conferència a càrrec de membres del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, que parlaran de la troballa d’un antic vaixell romà al fons de les Formigues, que ja es va donar a conèixer el passat mes de novembre.

L'activitat es farà a l'Espai del Peix de Palamós i hi parlaran Gustau Vivar i Rut Geli, del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya. Explicaran la tasca que fa aquesta entitat i, més concretament, la troballa a les Formigues de les restes d'un vaixell romà. Es creu que la nau, localitzada a més de 40 metres de profunditat, transportava àmfores de salsa de peix i que podria datar del segle I dC. La troballa, possiblement les restes d'aquest tipus més ben conservades que s'han vist mai al nostre litoral, la va fer el Centre d'Arqueològia Subaquàtica de Catalunya gràcies a la col·laboració del submarí Ictineu 3. L'Associació Amics de les Illes Formigues hi dedica ara aquesta xerrada que es farà el pròxim 2 de març. De fet, ja és el segon acte públic que organitza aquesta nova entitat, creada l'estiu de l'any passat per posar de relleu els valors ambientals de les Formigues i reivindicar la seva conservació. Al novembre ja fa ver una taula rodona titulada 'El nostre mar', que va comptar amb les ponències de la professora de Botànica de la Universitat de Girona, Concepció Rodríguez-Prieto, de l'investigador del Centre d'Estudis Avançats de Blanes, Enric Ballesteros, i del director general de Pesca de la Generalitat, Sergi Tudela. Els ponents van coincidir que una àmplia cogestió consensuada entre diferents sectors és la millor sortida per regular les activitats al voltant de les illes Formigues i preservar els seus ecosistemes.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...