El sector pesquer no sap res de les ajudes a les vedes de 2017

27/01/2017 Societat


Les embarcacions que van a la gamba no tornaran a la feina fins al març.

Les embarcacions que van a la gamba no tornaran a la feina fins al març.

Els pescadors de Palamós no saben encara si cobraran subvencions per a les vedes d’aquest any 2017. De fet la Generalitat no els va abonar les de 2016 fins a final d’any. Els professionals diuen que sense ajudes els posen més difícil poder complir amb els criteris de pesca sostenible, però també admeten que les vedes els van bé perquè la talla de les captures millora i el mercat les valora més.

A final de l'any passat, el govern català va fer efectiu el pagament d'un milió d'euros corresponent a les vedes realitzades durant el 2016. De les d'aquest any, però, de moment els pescadors no en saben res. Escoltem el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Toni Albalat.Les 17 embarcacions del pla de gestió de la gamba de Palamós estan fent veda actualment i no tornaran a la feina fins al 9 de març. Són els dos mesos d'aturada biològica que marca aquest pla de gestió i que aquest 2017, per primera vegada, es fan d'una tirada. La resta de la flota d'arrossegament, 7 barques, s'aturaran durant el febrer. El desembre passat, d'altra banda, les barques del peix blau van parar durant 5 setmanes.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...